Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 08.10.2001 PDF Skriv ut E-post

Til stede:         Rune Stene, Haldis Jacobsen, Turid Kongrød, Jostein Gleditsch, Hans Fredrik Sandberg, Ulf Morten Davidsen, Knut Erik Hymer (Miljø- og trafikkomiteen)

Forfall:            Henning Fog (Lekeplasskomiteen)

 

  1. Referat fra forrige møte

Ingen bemerkninger til referatet fra styremøtet den 30. august.

 

  1. Trafikkundersøkelse

Siden forrige møte har Miljø- og trafikkomiteen ved Knut Erik Hymer hatt møte med kommunen, og gjennomført befaring sammen med en representant for kommunen. Komiteen har distribuert 220 spørreskjemaer i Bydalen, og fikk inn 30 svar. På grunnlag av dette har Hymer laget et resymé, som ble gjennomgått og godkjent av styret.

Dette er hovedinntrykket fra undersøkelsen og befaringen med kommunen

·         De fleste beboerne i området oppfatter situasjonen som utrygg.

·         Det blir innført 30 km/t-sone i hele Bydalen

·         Det blir trolig også gjennomkjøring forbudt i Bydalen, (kun kjøring til eiendommene) noe som vil minske trafikkbelastningen ikke i bare i Bydalen, men også på innfartsveiene til området.

Styret sa seg meget godt fornøyd med arbeidet som er utført av komiteen.

 

  1. Lokalsamfunnsprosjekt Cicignon

Bydalens Vels styre møter fortsatt i prosjektmøtene, og Ulf Morten møter for styret på møtet den 9.10. kl. 1400-1600. Det blir åpent møte på Cicignon skole den 1. november kl. 18.30. Lokalsamfunnsprosjektet distribuerer egen innkalling i hele skolekretsen.

Styret gikk gjennom de forslag til skisser som er presentert i stedsanalysen av Cicignon skolekrets for prosjektet. Skissene er kun nettopp skisser, og er et utgangspunkt for videre arbeide. I stedsanalysen har arkitektfirmaet SG Arkitekter laget en rekke slike skisser som prosjektet på møtet den 9.10 skal gi bifalle eller forkaste. Deretter kommer skissene inn i stedsanalysen, og blir presentert som en mulighet for videre arbeide. Styret tok seg særlig tid til å diskutere punktet om en restaurering av Wiesebanen, som også omfatter gjerdet mot lekeplassen. SG Arkitekter foreslår å legge ballbanen på tvers, og å bruke resten av området som rekreasjonsområde. Styret var opptatt av at dette ikke skulle forringe kvaliteten på den delen av banen som islegges, og at det settes opp gjerder mot husene som grenser inn til fotballbanen. Styret ga uttrykk for at det ikke er ønskelig å foreslå opprettelse av parkeringsplasser i Kirkeparken i forbindelse med Domkirken. Det ble også bedt om at spørsmålet om en slags ”havnegrense” rundt de planlagte blokkene på Kølatomta.

 

Her er et kort referat fra prosjektmøtet den 10.10.

Alle foreningene som deltok støttet skissen for en utbedring av Wiesebanen, og Bydalens Vels representant ba kommunens avdelinger snakke sammen, slik at dette arbeidet kan tas i forbindelse med at Wiesebanen skal settes tilbake i opprinnelig stand etter VA-anlegget i Sportsveien og på Wiesebanen. Dette ble tatt til etterretning av prosjektets leder Siri Thoner Eriksen.

Foreningene støttet også et skissene som omfatter nye parkeringsplasser langs jernbanen fra Jernbanestasjonen mot Glomma langs jernbanesporet, en deling og beplantning av veien ved St.Croix, Berggate og det gamle badet, samt skissen for en mulig framtidig barnehage på Lykkebergfjellet med gangbro fra Apnesfjellet. Prosjektgruppa sa nei til skissene som foreslo flere parkeringsplasser på og ved Cicignon idrettsplass, og den sa også et klart nei til å gå videre på skissen som presenterte flere parkeringsplasser ved Domkirken i Kirkeparken.

Prosjektleder Thoner Eriksen spilte inn at vår gatebruksplan var vanskelig å forholde seg til, fordi det hadde vært diskusjoner den gang planen ble lagt fram, og at Bydalens Vel aldri ble ferdig med planene. Dette ble kraftig imøtegått av undertegnede som fikk bifall og støtte fra representantene fra Cicignon og Apnesfjellet, som også har gatebruksplaner som ikke er realisert. Undertegnede ga beskjed om at vi kun ba om at det arbeidet kommunen allerede har gjort, utarbeidelsen av planen, blir tatt inn i stedsanalysen, slik at den ikke blir holdt utenfor, og dermed lagt død for all fremtid. Det samme ba de to andre velforeningene om. Det kom da fram at kommunen ikke lenger har disse planene, eller i alle fall ikke kan finne dem. Samtlige tre foreninger ble derfor bedt om å ta kopi av de eksemplarene velforeningene disponerer, og å oversende disse til kommunen. Originalen til  gatebruksplanen er levert Rune Stene, som har fått kopirekvisisjon fra SG Arkitekter, og Rune leverer kopien til SG Arkitekter ved Stenseth.

Undertegnede tok også opp spørsmålet om en slags ”havnagrense” langs Kirkebryggen og Kølatomta, og bredden på kaikanten langs det nye prosjektet blir på 11 meter. (På Evjekaia er bredden 7 m.) Arkitekt Stenseth mente dette var mer enn tilstrekkelig, og at det ikke ville føles som om man tråkket inn på private områder, slik mange føler det langs Evjekaia. Området langs kaikanten blir anlagt som en promenade, og blir en forlengelse av bryggeområdet fra Evjekaia i retning tollboden.

Foreningene var for øvrig enige om at pengene som prosjektet disponerer ikke fordeles før denne delen av arbeidet er over.

Prosjektlederen poengterte at lokalsamfunnsprosjektene ikke legges ned, men at det arbeides med et opplegg for at prosjektet blir et fast felles forum.

 

  1. Lekeplassen

Lekeplasskomiteen har orientert styret om at de er svært fornøyde med det arbeidet kommunen har gjort på lekeplassen, og ber styret takke kommunen, samt å overrekke en konfekteske til anleggledelsen. Styret ble også bedt om å påpeke at gjerdene i begge ender av plassen bør forelenges, slik at syklister og barn ikke kan sykle eller løpe ut i veibanen i Sportsveien og Bydalen allè.

 

  1. Rapport fra komiteene

Med unntak av lekeplasskomiteen og Trafikk- og miljøkomiteen vet styret lite om arbeidet som foregår i komiteene. Sekretæren sender referatet fra dette møtet til lederne for samtlige komiteer, og ber om en skriftlig rapport innen neste styremøte.

 

NESTE STYREMØTE ER BERAMMET TIL ONSDAG 21. NOVEMBER HOS HANS FREDRIK SANDBERG KL. 20.00.

Dette blir styrets julemøte, og styremedlemmene tar med seg vin til eget forbruk.

 

Fredrikstad 24. oktober 2001

BYDALENS VEL

 

Ulf Morten Davidsen
sekretær

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS