Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 13.10.2010 PDF Skriv ut E-post

Sted:            Bryggerihuset

Dato:           13. oktober 2010

Til stede:      Anette M. Syversen, Ole Henrik Leister og Marianne Otterstad (ref.)

Frafall:          Helene Myrberg og Henrik Holmqvist

 

Referat fra 18. august 2010 ble godkjent.

 

1. Ny kommuneplan sentrum

Forslag til ny sentrumsplan i kommunen blir behandlet den 18. november og er tilgjengelig for oss fra den 19. november, og kan leses på nettsiden til Fredrikstad kommune. Anette vil videresende en påminner og link til styret om dette.

Vi leter fortsatt etter dokumenter som beskriver planen om ”Grønn korridor”. Anette har undersøkt hos kommunen, de har lett og finner den ikke i sine arkiver. Noen papirer har imidlertid dukket opp, men deler av planen er fortsatt savnet. Det er SG arkitekter som har utført arkitektjobben og vi vil ta kontakt med SG for å forsøke å få ut en kopi av planpapirene derfra dersom kostnaden ikke blir for stor. Anette vil også undersøke nærmere med Cicignon lokalsamfunnsutvalg om de kan ha noen papirer på planen liggende hos seg.

Oppfølging:Anette vil også undersøke nærmere med Cicignon lokalsamfunnsutvalg om de kan ha noen papirer på planen liggende hos seg.

 

2. Sommerfest

Styret ønsker å søke Cicignon lokalsamfunnsutvalg om økonomisk støtte til sommerfesten som kostet 9250.- I tillegg ønsker vi å søke om penger til oppgradering av grønt anlegg samt julearrangement. Vi skal diskutere videre om det andre saker vi også ønsker å søke penger til neste møte.

Oppfølging:Ole Henrik skriver søknad som Anette tar med på neste møte i utvalget den 28. oktober 2010.

 

3. Logo

Vi diskuterte Bydalen vel kontra Bydalen velforening. Vi ønsker at det fortsatt skal hete Bydalen vel (med liten v). Vi ønsker at Liseth skal gjøre logoen for oss. Dersom hun ikke har sansen for vel i stede for velforening, tilbyr vi oss å gjøre logo (bokstavene) selv. Hvis Liseth synes det er greit å skrive bruke vel, blir vi veldig glade for det og vil at hun skal lage hele logoen. Vi synes for øvrig at tegningen av Bydalen er superfin. Vi ønsker å diskutere dette videre i det neste styremøte.

Oppfølging:

Helene tar dette videre. Styret diskuterer også dette videre i neste styremøte den 24.11.2010.

 

5. Trafikk v/Henrik Holmqvist

Sak til neste møte: Det mangler grus på fortauet i Sissis vei og andre lag med asfalt er heller ikke lagt som avtalt. Manglende asfalt gjelder i Sissis vei/Bydalen Alle. Det er kommunen som har dette ansvaret.

 

6. SMS og e-postlister

De som ikke bor i Bydalen lenger skal nå være fjernet fra listene. Vi kommer til å sende ut en sms til alle med tilbud om å bli fjernet fra listen dersom ønskelig.

Oppfølging:

Ole Henrik

 

7. Registrering i Frivillighetsregisteret

Søknaden som ble sendt inn av Ole Henrik tidligere i sommer ble ikke godkjent pga. manglende personopplysninger på de som sitter i styret. Hele styret har nå signert en bekreftelse på at vi ønsker å melde inn Bydalen vel i Frivillighetsregisteret.

Ole Henrik sender inn søknaden på nytt.

 

8. Vellenes Fellesorganisasjon

Denne saken tas opp på nytt i neste møte.

Oppfølging:Hele styret gjør seg kjent med informasjonen på denne nettsiden, slik at vi kan ta stilling til om dette er noe vi ønsker å melde Bydalen vel inn i.

 

9. Bjørketrærne i Bydalen

Vi har fått svar fra lederen av virksomhet for park, vei, vann og avløp i Fredrikstad kommune, Hanna Lorentzen. De anslår at det er ca. 5-10 trær som bør fjernes i de nærmeste årene for å unngå nedfall. De skriver at ”Bydalen har et flott særpreg med flere flotte bjørketrær som er typiske for stedet og grunnforholdene. Vi ønsker på et generelt grunnlag å bevare dette særpreget og verne om trær i sentrumsområder”. I samme brev fremkommer det at kommunen har en vanskelig økonomi. Avdeling park har satt i gang en dialog med avdeling for vei som har delt ansvar i denne prosessen og er ansvarlige for nyplanting av trær. De vil komme tilbake til saken når de vet om økonomi og ressurser eller trenger mer informasjon fra oss.

Oppfølging:Marianne

 

10. Bryggerifjellet

Vi diskuterer denne saken i neste møte.

 

11. Div.

  • Tidligere kasserer Trine Kristoffersen opplyser at hun har Bydalesbøker oppbevart hos seg og at det er bare og komme å hente dem. Marianne henter dem og avtaler med Helene om hun kan oppbevare dem hos seg sammen med de andre.
  • Vi har fått en ny nabo i Bydalen alle nr. 26. Ole Henrik ønsker velkommen og leverer Bydalsbok.

 

12. Neste møte

Neste møte blir 24.11.2010, kl. 20.15 i Bryggeriet. Marianne tar med kjeks og drikke.

 

Fredrikstad, 13.10.2010
Referent: Marianne Otterstad

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS