Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Årsberetning til årsmøtet 2009 PDF Skriv ut E-post

Til årsmøtet i Gjærhuset 11.03.2010

 

Styret

Styret har i 2009/2010 hatt følgende sammensetning:

  • Anette M. Syversen Leder
  • Helene Myrberg Nestleder
  • Karianne Fog  Kasserer
  • Trine Kristoffersen Sekretær
  • Ole Henrik Leister Styremedlem
  • Henrik Holmquist Trafikk- og utbyggingskomitee

Det har vært avholdt 5 styremøter

 

Medlemstall

Velforeningen hadde siste år 82 betalende medlemmer. Dette er en liten nedgang siden sist år da det var 90. Flere er velkomne! Kontingent på 150 ,- pr. husstand har vært uendret.

 

 

Tradisjonelle arrangementer

 

Grillfesten

Grillfesten lørdag 22. august ble et hyggelig arrangement i deilig sensommervær for store og små. Godt oppmøte, og med leker og spill for barna.

 

Lille julaften

Tradisjonen tro ble julegranen tent foran mange forventningsfulle barn og voksne. Servering av gløgg og pepperkaker samt musikk av juleorkesteret skapte den rette julestemningen. Stor stas da nissen kom med poser til alle barna!

 

Juletrefest

Juletrefesten ble avholdt på Gjærhuset med mange spente barn og voksne. Det ble flott underholdning fra FredrikstadUngane som spilte utdrag fra ”Aladdin”, gang rundt juletreet og nissen kom også på besøk med en godtepose til barna. Tradisjonen tro var det servering av pølser og bryggeriets produkter. Brus og is var det også.

 

Vårdugnad

Lørdag 25. april 2009 hadde vi vårdugnad. Det ble ryddet søppel og løv og feiet langs fortauene fra lekeparken og opp til Bryggeriet / Losjeveien. Lekeapparatene ble frisket opp med ny maling.

 

Skøytedagen

Den tradisjonelle skøytedagen ble i år arrangert til inntekt for jordskjelvofrene på Haiti. Mange familier og barn hadde tatt seg turen til skøytebanen søndag 24.januar. To timers salg av pølser og lodd innbrakte 13.800 kr som gikk videre til Kirkens nødhjelp. Vi takker alle bedriftene som sponset arrangementet med flotte premier! Videre en stor takk til alle frivillige som hjalp til med planlegging, gjennomføring og rydding.  
 

 

Skøyte- og flomlyskomiteen

Rolf Petter Næss og John Jones innledet en hittil lang og kald skøytesesong med intensiv vanning av Wiesebanen. Det har i vinter vært en ekstraordinær innsats fra skøytekomiteen med jevnlig vanning og måking. All honnør til Rolf Petter Næss, John Jones, Hans Fredrik Sandberg, Knut M. Fredriksen og Håvard Kristoffersen!!!  
 

Trafikk- og utbygging

Trafikk- og utbygningskomiteen har bestått av Henrik Holmquist og John Jones. Førstnevnte har møtt fast i Styret. Vi har hovedsakelig forsøkt å følge opp fjorårets vedtak om å få tilbake de fartsdemperne som ble fjernet ved gravearbeidene for noen år siden, og få nye dempere.  HH har hatt befaring med teknisk drift (H. Fredriksen, leder og Østby, trafikksikkerhetsansvarlig) i Bydalen i august. Resultatet av denne befaringen er langt dårligere enn man kunne håpe. Det ble vist forståelse for at fortauene skulle settes tilbake i opprinnelig stand. Det var aksept for å sette tilbake noen av de gamle fartsdemperne.  Man skal vurdere behovet for å stenge sløyfen forbi lekeplass/Wiesebane for gjennomkjøring. 

 

Ut over dette var det ingen forståelse for ytterligere fartsbegrensende tiltak.  Østby som trafikksikkerhetsansvarlig, og dermed beboernes og de myke trafikkanters forsvarer var helt uten initiativ for å begrense mulighetene for råkjøring. Fredriksen er opptatt av grunnforholdene / vann og avløp.  Han var mest opptatt av overvann i Sportsveien, og at en bussjåfør synes det gjorde vondt i ryggen å kjøre over fartsdemperne.  De uttrykte ingen bekymring over at Bydalen boligfelt brukes som en av de største avlastningsårene i byen. Tvert imot avsluttet Fredriksen befaringen med uttalelsen ”Bydalen klarer seg alltid...”

 

Våre krav om nye fartsdempere ble blankt avfeid med uttalelsen: ”Her skal det ikke anlegges en eneste fartsdemper i tilførselseveiene (Les: veier utenom gjennomkjøringstraseen).

Vi har fått tilbake 3 fartsdempere, og reparasjonen av fortauene har kommet ganske langt. Det er uferdig i nedre del av Sportsveien, men Helge Fredriksen forsikret oss 2.mars i år (2010) at prosjektet skal sluttføres som planlagt.

 

I sommer oppsto det akutt en farlig situasjon idet Hassingbakken ble åpnet for trafikk begge veier. Her var det ingen fartsdempere, og trangt for biler i kombinasjon med skolebarn. Vi fikk midlertidige dempere på plass.  Det var også episoder med villmanskjøring på gang- og sykkelstien ved Wiesebanen når gravearbeidene pågikk i Damyr. Flere av styrets representanter reagerte raskt, og fikk stengt veien fysisk.

 

Utbygning

Det  har vært året etter finanskrisen, og vi har ikke registrert noen aktivitet i de tre aktuelle utbygningsprosjektene: Bryggeriprosjektet, Omreguleringen av tennisbanen eller Block Watne / barnehageprosjektet.  

Deler av Bydalen er imidlertid med på  den nye kommuneplanen for sentrum. Her har vi sendt inn en høringsuttalelse, og bedt om å få bli med i referansegruppe.

 

 

Bydalen 09.03. 2010

Anette M. Syversen

STYRELEDER

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS