Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 19.05.2011 PDF Skriv ut E-post

Sted:            Bryggerihuset

Dato:           19. mai 2011

Til stede:      Ole Henrik Leister, Anette M Syversen, Bodil Sundbye, Maya Bergseth, Henrik H. Holmqvist (trafikk-komiteen), John Jones (trafikk-komiteen)

Frafall:          Marianne Otterstad

 

Referat fra ekstraordinært styremøte om utbygging og endring av reguleringsplaner for Bryggerifjellet og Stenhammerveien / Block Watne

 

SAKER

 

1.      Informasjon om reguleringsplanen for Bryggerifjellet

 

Det er høringsfrist for den nye reguleringsplanen for Bryggerifjellet den 23.mai.

John Jones var innkalt til møtet for å informere om planene. Planen det nå er høring på, er den siste for Bryggerifjellet. Den omfatter fjellet, der det er tegnet inn to rader med blokker og hele området bak bryggeriet, på venstre side opp langs Stenhammerveien. På en del av dette området er det planlagt et lite felt for kompakte småhus inn mot Stenhammerveien. Disse husene vil imidlertid ikke bli bygget før Bingedammen er sikret. I tillegg er det satt av et stort område til lekeplass/grøntområde bak småhusene inn mot fjellet. All trafikk fra blokkene vil gå over Kringsjå, og vil dermed ikke få noen betydning for trafikksituasjonen i Bydalen. Det gikk ikke frem av tegningene hvor mange småhus som kommer langs Stenhammerveien. Disse vil ha sin adkomst via Bydalen.

 

Vedtak:

Styret har ikke hadde noe å innvende mot planen. Vi syns det var positivt at trafikken er ledet en annen vei, og at det er beholdt et stort grønt område i forlengelsen av ”den grønne korridoren” i Bydalen Allè. John og Henrik skriver uttalelsen innen høringsfristen.

 

2.      Informasjon om Stenhammerveien/Block Watne og reguleringsplanen for trafikk i Bydalen

 

Reguleringsplanen for Stenhammerveien, der det vil komme 22 boenheter til høyre langs veien, er alt godkjent, så der er det for sent å uttale seg.

Det som ikke er avklart er hva som skal skje med trafikken gjennom Bydalen. Det ble i det opprinnelige prosjektet på Bryggerifjellet, der all trafikken skulle gå gjennom Bydalen, laget en trafikkavviklingsplan for Bryggerifjellet/Stenhammerveien som også omfattet regulering av trafikken i Bydalen. I planen, som Jones hadde med til møtet, var blant annet Bydalen Allè oppgradert til gatetun.

I følge Jones har kommunen ”glemt” denne planen etter at Bryggerifjellet trakk seg ut fra prosjektet, selv om Block Watne sitt prosjekt i Stenhammerveien fortsatt ligger i denne reguleringsplanen. Han har derfor fått stoppet utbyggingen i Stenhammerveien i påvente av et møte med kommunen der han vil få avklart hva som skjer med trafikken i Bydalen.

Både Jones og resten av styret var tvilende til om det var mulig å få gjennomført hele den opprinnelige planen nå når trafikkøkningen blir betydelig mindre enn da Bryggerifjellet var med i prosjektet, men vi håper likevel at noe av planen kan bli beholdt, som at det blir gatetun, ved å minne kommunen om at planen eksisterer. Et annet viktig argument er reguleringsplanen fra 1992 der det ble bestemt at Bydalen skulle være en grønn korridor.

Jones ville ha møtet med Plan- og miljøavdelingen dagen etter styremøtet, den 20.mai.

 

Jones ville også prøve å finne ut hva som skjer i forhold til regulering av selve Bryggeriet når han er på Rådhuset.

 

3.      Status i oppfølgingssaker fra årsmøtet

Da styret måtte vente litt på Jones, valgte vi å bruke tiden til å gå gjennom status i noen av sakene fra forrige styremøte, den 05.05.11. Resten av sakene fra dette møtet blir tatt videre til neste møte.

 

  • Kontingent: Ole Henrik har levert ut fakturaen og rodener til styret. De fleste har alt delt dem ut. OK
  • Gatenavn og gatenummer mangler: Ole-H har lagt inn oppfordring på hjemmesiden om å skru opp skilt igjen etter oppussing og lignende. OK

Til neste møte:Marianne hører med Halldis Jacobsen vedrørende plassering av skilt i Bydalen og Bodil kontakter kommunen for informasjon om bestilling av evt nye skilt.

  • www.bydalen.no: Ole Henrik har lagt inn link med e-post-adressen til Styret.OK
  • Forskjønnelse / investeringer: Rasteplassbord som ble bestilt via elevbedrift ved Cicignon skole er nå på plass ved lekeplassen. OK

Anette har også bestilt blomsterkasser med blomster til sjikanene i Sportsveien (2 stk) fra samme elevbedrift, og de er alt på plass. Bedriften hadde bare to kasser på lager for øyeblikket. Vi hadde tenkt å bestille tre, men nå vil vi se det an i sommer. Fungere det fint med disse kassene, bestiller vi en til til neste sommer. OK

 

  • Garasjesalgdagen 28/8 på Wiese-banen:Anette har meldt oss på. OK
  • Trær: Til neste møte: Marianne har sendt mail til Tore Solbakken for å få svar på når kommunen erstatter de trærne de har felt med nye trær. Han er for tiden sykemeldt, og Marianne vil følge opp sak ”Trær” både mot kommunen og de beboere som har sendt mail ang dette.

 

Fredrikstad 20.05.11, Maya Bergset, referent

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS