Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Protokoll fra årsmøte 2000 PDF Skriv ut E-post

REFERAT FRA ÅRSMØTE I BYDALENS VEL 15.03.2001

Årsmøtet ble avholdt torsdag 15. mars på Gjærhuset, Fredrikstad Bryggeri, med ca. 35 beboere tilstede. Bydalen Velforenings leder ønsket velkommen, og før selve årsmøtet ble beboerene orientert om mulighetene for bredbåndstilknytning i Bydalen av en representant for Telenor Avidi.

Deretter fulgte årsmøtet: 

  1. Innkallingen til årsmøtet ble godkjent.
  2. Leder Stig Anders Aarø ble valgt til møteleder.
  3. Sekretær Ulf Morten Davidsen ble valgt til referent. 
  4. Marianne Berrum og John L.  Jones ble valgt til å underskrive protokoll. 
  5. Rune Stene og Haldis Jakobsen ble valgt til tellkors. 
  6. Årsberetning for Bydalen Vel 2000:

Styret

 

Styret har i 2000 hatt følgende sammensetning:

Stig Anders Aarø                 leder

Ulf Morten Davidsen                       sekretær

Haldis Jacobsen                         kasserer

Rune Stene                               styremedlem

Anne Louise Andreassen            styremedlem    

Turid Kongerød                         styremedlem

Espen Evensen                                  leder av trafikk og miljø komitè

Det har vært avholdt 6 styremøter.

Medlemstall

Det er 84 betalende husstander. Kontingenten har vært uendret på 150 kroner per husstand.

Tradisjonelle arrangement

Det ble arrangert Olabilløp 19. juni med trehjulssykkel, rollerblades.

Grillfesten ble  avholdt samme kveld .

 

 Lille julaften ble feiret på tradisjonelt vis med nisseorkester, og nissefar i egen vogn. Juletrekomiteen hadde ordnet med juletre, og det ble servert gløgg og pepperkaker. Styret sørget i forkant for opphenging av plakater.

 

Juletrefest ble arrangert på Gjærhuset i Fredrikstad Bryggeri. Det ble servert varme pølser og kald drikke, og det var underholdning av en tryllekunstner som også stod for musikk til julesangene.

Teatertur

Det ble arrangert teatertur til Oslo i april, hvor vi så jungelboka som musikal.

Trafikkforholdene

Opprettelse av 30-sone i hele Bydalen er nå inne i kommunens trafikksikkerhetsplan for 2001-2004. Denne planen har vært ute til høring, og skal vedtas i kommunestyret denne våren.

Lekeplassen

I april startet for alvor gjenoppbyggingen av lekeplassen. Etter flere dugnader, ble  lekeplassen slik den står i dag ferdig i mai. Offisiell innvielse av lekeplassen fant sted i forkant av grillfesten 19. juni.  

Velforeningen har brukt til sammen ca.53.000.- på lekeplassen til nå. Omtrent halvdelen av disse pengene kommer fra velforeningens kasse, og den andre halvdelen er innsamlede midler og gaver. Fredrikstad kommune har satt opp et gjerde mellom lekeplassen og Sportsveien.  

Lokalsamfunnsprosjekt Cicignon 

Lokalsamfunnsprosjekt Cicignon ble startet opp i oktober i regi av Plan og Miljø-seksjonen i Fredikstad kommune. Det er i dette prosjektet satt av ca 1.1 mill. kroner ,og av dette vil omtrent halvparten av midlene gå med til arkitekthonorarer samt en sluttrapport om lokalsamfunnsprosjektet. Resten av midlene skal gå til prosjekter som er bærekraftige og miljøvennlige innenfor lokalsamfunn Cicignon, som følger samme grense som skolegrensen for Cicignon skole. Forslag til prosjekter i regi av Bydalen Vel vil derfor måtte konkurrere med forslag fra Bellevue, Apenesfjellet, o.s.v. Det er lagt opp til møter gjennom ett år, ca. annenhver måned. Tre av disse møtene skal være åpne for alle, og disse legges på kveldstid.

Det ble avholdt møter 10 oktober og14.november, og så langt i 2001 er det avholdt ett møte 01.03 , samt ett åpent møte på kveldstid 25.01.

 

Styret i Bydalen Vel har fremmet følgende forslag til prosjekter :

·         Ferdigstillig av lekeplassen.

·         Realisering av gatebruksplanen.

·         Rehabilitering av Wiesebanen.

·         Dugnad for å sanere ledningsnett i luften.

·         Opprusting av turstien langs Bingedammen.

·         Støtte til lokalhistorisk dokumentasjon. 

Årsberetningen ble lest opp og godkjent av årsmøtet

7.          Regnskapet ble fremlagt og godkjent av årsmøtet.

8.          Kontingenten ble vedtatt uendret til kr. 150.

9.          Innkomne forslag:

  • Spørsmål om 30 km/t sone i Bydalen ble besvart av leder Aarø, som orienterte om at kommunen akter å gjennomføre en slik sone, og at skilt skal settes opp.
  • Bredbånd i Bydalen. Det ble nedsatt en komite som får i oppdrag å orientere seg og komme med en anbefaling etter å ha kartlagt bredbåndaktørenes tilbud. Komiteen består av Gabrielle Grolmz, Espen Evensen, Rolf Næss og Henning Lønn.
  • Styret hadde fått følgende forslag fra Marianne Berrum, Bydalen allé 10: "Fra enkelte i Lahellemovn. er det blitt ytret ønske om at man på årsmøtet tar opp spørsmålet om det mulig at beboere i Lahellemoveien (fra Bydalsvn. til Albert Torpsvei) og beboere i Albert Torps vei ned til Bydalsveien får være med i Bydalen Vel." Også andre hadde kontaktet styrets leder med samme spørsmål.  Spørsmålet vakte stort engasjement, og etter en lengre debatt om saken, fikk styret i oppdrag å utrede en evt. vedtektsendring eller en presisering av vedtektene før neste årsmøte, og sende forslaget ut sammen med innkalling til årsmøtet til beboerne.
  • Forslag om vedtektsendring/presisering av §6.2 fra EspenEvensen, Sportsveien XX om hvem som er medlem. Er det enkeltpersoner, husholdning eller boenhet. Styret ble bedt om å fremlegge et forslag før neste årsmøte, og sende forslaget ut sammen med kart og årsmøteinnkalling til beboerne.

10.         Graving i Sportsveien/lekeplassen 

Styret orienterte årsmøtet om Fredrikstad kommune som skal starte graving i Sportsveien, og i området ved lekeplassen, mellom Sportsveien og Bydalen Allé. Det er første del av en saneringsplan, og det skal graves ned nye vannledninger, samt nytt separatsystem for avløp og overvann i området. Årsaken til saneringsarbeidene er at mye overvann går til avløpssystemet som igjen forårsaker agt huseiere er plaget med vann/avløp i kjellere.

         I den forbindelse har kommunen bedt styret å lufte mulighetene for å åpne Hassingveien for gjennomkjøring under anlegget for årsmøtet.

         Årsmøtet stilte seg svært negativt til en slik åpning. Årsmøtet understreket også at kommunen som forvaltningsorgan ikke kan forholde seg til Velforeningen, men må kontakte hver enkelt grunneier. Dessuten ba årsmøtet om at byggeperioden ved lekeplassen ble kortest mulig, slik at den nye lekeplassen som nå må rives, blir utilgjengelig for Bydalens barn i hele sommer. Det ble også foreslått at Bydalen Vel initierer at det legges varerør i hele anleggområdet slik at man senere slipper nye gravearbeider. Styret ble pålagt å orientere kommunen om årsmøtets syn på disse sakene ovenfor Fredrikstad kommune. (Brevet som ble sendt kommunen er vedlagt årsmøtereferatet) 

11.     Valg

Årsmøtet fulgte valgkomiteens innstilling. Valgkomiteen hadde ikke framlagt et fullstendig forslag på medlemmer av Velforeningens mange komiteer, og enkelte av komiteene ble derfor supplert med benkeforslag under årsmøtet.

Disse ble valgt inn i styre og komiteer for 2001.

                Styre               

Haldis Jacobsen         

Turid Kongerød

Rune Stene               

Ulf M. Davidsen         

Jostein Gleditsch         

Hans Fr. Sandberg

 

Styret konstituerer seg selv.    

Revisor

            Stig Anders Aarø       

Lekeplasskomite

Henning B. Fog

Jahn Åge Breivik

Anders Lier

Siv Enger

Lillejulaftenkomite

Ivar Udnes

Tor Erik Bjørnstad

Hans Pedersen

Kjell Kvisvik

Morten Ljosland

Thor Anderssen

Juletrefestkomite

Vendela Evensen

Turid Kongrød 

Komiteen fikk i oppdrag av årsmøtet å finne det tredje og siste medlemmet selv.

Skøyte- og flomlyskomite

Carl-M. Gjeldnes

Espen Kiønig

Jostein Gjeldnes

John L. Jones

Miljø- og trafikk-komite

Knut Erik Hymer

Pia Sørensen

Elke Becker

Grillfestkomite

            Henning Lønn

            John L. Jones   

Bydalsorkesteret

Tormod Gangfløt

Sigurd Alnes

Jon Erik Lindberg

Vendela Evensen

Arvid Bertheau Johannessen

Rolf Næss 

Historiekomite

Tor Erik Bjørnstad

Henning Lønn

Haldis Jakobsen

Martin Brandstorp

Pia Sørensen

Knut Morten Fredriksen

Bredbåndkomite

            Rolf Næss

            Espen Evensen

            Gabrielle Grolmz

            Henning Lønn

Valgkomite

Stig Aarø

Anne Louise Andersen

Haldis Jakobsen

 

12.         Eventuelt

Styret forespurte årsmøtet om det fortsatt skal legges opp til bevertning og betaling for bevertning på årsmøtet, etter at det har kommet enkelte klager på dette. Årsmøtet ønsket uten innvendinger at tradisjonen med spekemat, og innkreving av en egenandel for å dekke dette, forsetter. 

 

Etter årsmøtet ble det servert spekemat og drikke.

 

Ulf Morten Davidsen

sekretær

 

 

Marianne Berrum                                                                   John L. Jones

 

  

Vedlegg til referat fra årsmøtet i Bydalen Vel

 

BYDALEN VEL

v/ Ulf Morten Davidsen

Sportsveien 8

1604 Fredrikstad 

 

Fredrikstad Kommune

Freddy Friberg

Postuttak

1602 Fredrikstad 

 

VEDR. GRAVEARBEIDER I SPORTSVEIEN 

Vi viser til Deres telefaks av 15. dm., hvor De ber om velforeningens syn på om Hassingveien bør åpnes når Sportsveien blir stengt under anlegget. 

Vi synes det er positivt at Fredrikstad kommune ønsker kontakt med beboerne, og at vi vil bli invitert til byggemøter når anlegget er i gang. Bydalen Vel og foreningens årsmøte ønsker imidlertid å understreke at kommunen som forvaltingsorgan har et ansvar for løpende kontakt med hver enkelt grunneier som berøres av anlegget i Sportsveien.  

Når det gjelder spørsmålet om tillatelse til åpning av Hassingveien under anleggs-perioden, motsetter velforeningen seg en slik løsning. De som bor øst for anlegget vil uten problemer ha adkomst over Dammyr, og de som bor vest for anlegget vil like lett kunne komme seg ut og inn av Bydalen ut Rektor Østbyes gate. De som bor ved selve anlegget kan velge adkomstvei. Anleggstrafikken kan - uten at Hassingveien åpnes - benytte veien og bommen slik den brukes av busser i dag. Samme vei kan lastebiler eller trekkvogner komme inn i Bydalen, og dette gjelder kun et fåtall biler etter at Fredrikstad Bryggeri er nedlagt. Dersom disse skulle ha problemer med å komme ut under Fredrikstad bru i Rektor Østbyes gate, kan de få bilene dette gjelder kjøre ut av Bydalen gjennom Bryggeriveien eller over Lahellemoeveien. Dermed har ingen som bor eller arbeider i  området behov for en midlertidig åpning av Hassingveien. 

De eneste som måtte ha glede av en åpning av Hassingveien er de som ikke bor i Bydalen, men som benytter boområdet til unødvendig gjennomgkjøring. Vi synes heller ikke beboerne på Hassingen bør overta en totalt unødvendig gjennomgangstrafikk under anleggsperioden. For beboerne i Dammyr vil situasjonen bli den samme med kommunens løsning som vår, all den tid beboerne øst for anlegget uansett må kjøre Dammyrveien. En stengig under anleggsperioden vil dessuten kunne endre kjørevanene, slik at området kanskje blir mindre trafikkbelastet i fremtiden. Dette burde også være i kommunens interesse. Vi regner derfor med at kommunen tar hensyn til vårt innspill. 

Bydalen Vel ber også kommunen ta hensyn til områdets mange barn som endelig fikk ny lekeplass i fjor sommer, og som ifølge anleggsplanene vil miste plassen store deler av sommeren. Vi håper det kan jobbes raskt og konsentrert i denne delen av anlegget, slik at anleggsperioden blir så kort som mulig. 

Vi håper også at kommunen ber andre netteiere om å legge sine kabler i bakken når Sportsveien først åpnes. Gjennom vår deltakelse i Cicignon Lokalsamfunn har vi bedt kommun bidra til en dugnad blant netteierne slik at de mange kablene som ligger i luften over områdes saneres og isteden legges i bakken. Her har Fredrikstad kommune en grei og rimelig mulighet til å etterkomme vårt forslag.

Vi håper også kommunen vil legge ned tomme varerør, slik at netteiere og andre som ønsker å strekke kabel i Sportsveien på et senere tidspunkt kan føre disse gjennom bakken. Dette er en svært rimelig investering som vil gi oss et bedre bomiljø på sikt. 

Det nyvalgte styret i Bydalen Vel er ennå ikke konstituert, men så snart dette skjer vil vår nye leder ta kontakt med Dem. Inntil videre kan De holde kontakt med velforeningen gjennom undertegnede på tlf. 908 91 366.

Bydalen Vel håper våre synspunkt blir lagt vekt på når anlegget nå skal i gang, og ser frem til et positivt samarbeide. Vi ber også om at De opprettholder kontakten med hver enkelt grunneier, slik kommunen er pålagt å gjøre.

 

Fredrikstad 22. mars 2001 

for BYDALEN VEL

Ulf Morten Davidsen

sekretær

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS