Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 03.12.2012 PDF Skriv ut E-post

Sted:         Bydalen Allé 32 (hos Marianne Otterstad)

Dato:         03.12.2012
Til stede:   Marianne Otterstad, Ane Grimsrud, Ole Henrik Leister, Bodil Sundbye, Maya Bergset, Henrik Holmquist

 

 

NYE SAKER:
 
1. Ideer til bruk av støtte fra CLSU, kr. 20 000,-
Vi kan bruke pengene fritt til tiltak som kan øke trivselen for oss her i Bydalen. Nytt av året er at pengene også kan brukes til sosiale arrangement. 
Foreløpige ideer til bruk av pengene: bokprosjektet, oppgradering av grøntområder, en fjerde blomsterkasse på trafikkhindringene i Sportsveien, en basketballkurv og til div. sosiale arrangement.
Hvis noen i Bydalen har forslag til hva pengene kan brukes til kan de gå inn på hjemmesiden vår og skrive der.
 
2. Sykkeldag til våren på Wiesenbanen
Maya har søkt midler, kr. 8 800,- til en sykkeldag til våren. Hun har også vært i kontakt med Rasmus Leiro på Pedalen sykkelverksted og har avtalt at de stiller med to mann i 2 timer på denne dagen. 
Dagen er fortsatt bare på idestadiet, og forutsetningen for at den skal bli en realitet er at vi blir tildelt de midlene vi har søkt om. Men er vi heldige og får penger, ser vi for at alle som vil, store og små, kan komme på Wiesebanen denne dagen for å få sjekket sykkelen sin og få reparert småting, som å stille gir og stramme bremsewiere. I tillegg ønsker vi at dagen skal bli en sosial ”happening” med sykkelhinderløype og sykkelquiz for barna, salg av pølser og brus og mulighet for bruktsalg av sykler. Midlene vi søker fra ”Lokale trafikksikkerhetstiltak for 2013”, kr. 5 800,- (se under) skal dekke utgifter til sykkelreparatører, premier og diverse kontrollkort, diplomer og quiz fra Trygg Trafikk.
 
Ansvar: Maya
 
3. Bryggerifjellet – sprenging og rystelser
Sprengningsarbeidet medfører så kraftige rystelser at husene her i Bydalen rister og glassene klirrer i skapene. Styret er bekymret for setningsskader i husene og vil ta skriftlig kontakt med utbygger for å meddele vår bekymring. Vi vil også sjekke med beboerne på Apenesfjellet for å rådføre oss. Mange der fikk setningsskader etter sprengingene det nye parkeringshuset.
 
Ansvar: Marianne
 
4. Asfaltlag nr.2
Kommunen skulle legge to lag med asfalt da de sist la ny asfalt, men det ble aldri lagt mer enn ett lag. Dette kan være noe av årsaken til at det stadig kommer nye hull. Styret/Trafikk-komiteen har etterspurt dette andre laget mange ganger, men ingenting har skjedd. Vi vil nå sende en mail for å purre igjen, og på den måten prøve å få et skriftlig svar fra kommunen.
 
Ansvar: Henrik
 
5. Årsmøte 
Dato for årsmøtet blir 10.april 2013. Styret vil invitere Tore Solbakken (kommunen) til å snakke om trærne i Bydalen og Ove Skår (utbygger Bryggerifjellet) til å informere og svare på spørsmål om utbyggingen.
 
6. Eventuelt
  • Nettsiden vår: bydalen.no er nå oppe å gå. Vi har nå byttet til en ny webserver hos ProISP. Det koster kr.400,- pr.år.
  • Styret har nå fått til en avtale med en beboer i Bydalen som kan prite ut giroer og julebrevet for oss mot litt betaling. 
 
OPPFØLGING AV GAMLE SAKER:
 
1. Økonomi/nettsider/div 
Siste oppdatering: Julebrev /”Tiltak for å flere medlemmer” fra referat 21.august
Julebrevet er ferdig. Maya har bestilt 500 slap-wrapreflekser med logo og adresse til hjemmesiden vår trykket på firmaet Reflexconsult AS. Vi er lovet at refleksene skal komme i god tid før jul, slik at de kan bli delt ut sammen med julebrevet til alle beboerne i Bydalen. Prisen for refleksene blir kr. 6 510,-.
Maya har søkt midler fra ”Lokale trafikksikkerhetstilstak for 2012” fra Staten vegvesen til å dekke utgiftene til refleksene. Hvis vi ikke får støtte, vil styret dekke utgiftene. Vi har enda ikke fått svar på denne søknaden.
 
2. Reguleringsplaner, trafikk, utbygging og div. 
Siste oppdatering: ”Vandring i Bydalen” (se tidl.referat):
Vandring ble gjennomført 6.november. De som var med var Ole-Henrik, Marianne, Bodil og Maya. Dessverre deltok ingen utenom styret på vandringen. Ole-Henrik har laget en flott oppsummering med bilder av det vi la merke til på turen, bla hvor det mangler lys og hvor trær og busker stenger fortauet eller henger utover veien. Denne er nå er lagt ut på hjemmesiden vår, i tillegg til at den er sendt til Fredrikstad kommune v/Kate Hole og CLSU v/Anette.
Styret vil vurdere å gjennomføre en ny vandring til våren.
 
Siste oppdatering: ”Planlegging av trafikktelling” (se tidl. referat)
Tellingen blir utsatt til våren. Trafikk-komiteen tar kontakt igjen med styret som tidspunkt.
 
Ansvar: Henrik
 
Siste oppdatering: 
”Søknad om støtte til lokale trafikksikringstiltak for 2013 – søknadsfrist 15.november”:
Maya har sendt to søknader til Statens Vegvesen/Østfold fylkeskommune:
  • Søknad om stønad til reflekser, kr. 6510,- fra tiltak for 2012 (se over under julebrev)
  • Søknad om støtte til en sykkeldag til våren kr. 8 800,- for 2013 (se over under nye saker) 
Vi har enda ikke fått svar på disse søknadene.
 
 
3.  Fysisk utemiljø/trær 
Siste oppdatering: ”Nytt vintergrønt i blomsterkassene” (se tidl. referat):
Marianne har kjøpt inn vintergrønt til blomsterkassene og små, batteridrevne lyskjeder som nå lyser koselig i vintermørket på trafikksjikanene i Sportsveien. Pengene, kr. 1000,-, har vi fått av kommunen. 
 
Siste oppdatering: ”Ny huske til små barn på lekeplassen” (se tidl. referat)
Kommunen har nå byttet den ene husken på lekeplassen til en huske for mindre barn. 
 
 
4. Fest og andre sosial aktiviteter
Siste oppdatering ”Bokprosjekt” (Se referat fra 18.juni og framover)
Det har ikke skjedd mer siden sist møte. Bokkomiteen vil komme sterkere tilbake over nyttår.
 
 
Neste møte er hjemme hos Bodil mandag 28.januar 2013 kl. 1900
 
 
Fredrikstad 10.12.12
Maya Bergset, referent
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS