Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 21.08.2012 PDF Skriv ut E-post

 

Sted:         Bydalen Allé 34 (hos Maya Bergset)

Dato:         21.08.2012
Til stede:   Marianne Otterstad, Ane Grimsrud, Ole Henrik Leister, Bodil Sundbye, Maya Bergseth

Frafall:       Henrik Holmquist

 

 

NYE SAKER:
 
1. Bryggerifjellet
Marianne har vært i kontakt med daglig leder i Ove Skår AS for å bli oppdatert på hva som skjer. Det vil til sammen bli 9 blokker på fjellet. De 5 blokkene i bakkant er nå nesten ferdige. I løpet av høsten vil de sprenge ut tomten til de 4 blokkene som skal komme i forkant. Deretter vil det bli byggestopp i prosjektet fra 1-3 år.
 
2. Grillfesten på Wiesebanen lørdag 25.august
Grillkomiteen har alt i rute til festen på lørdag. De har fått låne et partytelt fra Cicignon bydelsforening, men vurdere å kjøpe ett i tillegg. 
 
3. Naboklage
Styret har i sommer blitt kontaktet av en beboer som lurte på om vi kunne hjelpe til som ”meglere” i en konflikt med naboen. 
 
Vedtak:
Styret har diskutert saken på et prinsipielt grunnlag og kommet fram til at vi ikke kan involvere i slike oppdrag. I slike tilfeller bør en heller ta kontakt med politi eller andre, dersom en trenger hjelp.
 
4. Tiltak for å få flere medlemmer
85 av 249 husstander er medlemmer i Bydalen Vel og har betalt kontingent for 2012. Det er problem hvordan vi kan fange opp nye naboer.
 
Vedtak:
Styret vil prøve å fange opp nye og gamle beboere ved å legge et informasjonsskriv sammen med innkallingen til årsmøtet, neste gang vi legger de i postkassene. I dette brevet skal det stå litt om Bydalen Vel, i tillegg til adresse til hjemmesiden vår.
Ansvar: Ole-Henrik
 
 
5. Forslag om å oppgradere fortauene i Bydalen Allé
Styret har fått inn forslag om å søke kommunen om å få tilbakeført fortauene i Bydalen Allé til slik de opprinnelig var med grus på gangstien.
 
Vedtak:
Styret vil sette dette forslaget opp på en liste til nye tiltak i Bydalen og oppfordrere alle som har ønsker og ideer til å melde disse inn til styret. Vi vil ta denne listen med til årsmøtet der vi vil diskutere hvilke saker som skal prioriteres.
 
6. Lys i trærne
Marianne foreslår at vi henger opp ledlyslenker i trærne i vinter for å gjøre det hyggelig i gata om kvelden. Disse lyslenkene lader seg opp i dagslys og trenger derfor ikke strøm. Hun vil undersøke hva det koster til neste styremøte. Dersom vi bestemmer oss for å kjøpe inn slike lys vil vi prøve å søke LSU om støtte.
 
Ansvar: Marianne
 
 
 
OPPFØLGING AV GAMLE SAKER:
 
1. Økonomi/nettsider/div 
 
 
2. Reguleringsplaner, trafikk, utbygging og div. 
Fra tidligere referat: ”Vandring i Bydalen”
Styret vil, etter inspirasjon fra Lokalsamfunnsutvalget, invitere alle beboerne til en vandring der vi går gjennom alle gatene i Bydalen for å sjekke hvor det mangler lys, er uoversiktlig på grunn av hekker osv. Vi ser for oss at dette kan være en sosial ”happening” der også barna kan være med. Vi vil invitere til slike vandringer to ganger om året, i november og i mai/juni. Vandringen vil bli annonsert på hjemmesiden og på facebook. 
 
Oppdatering:
Første ”Vandring i Bydalen” blir tirsdag 6.novmeber kl.1900 fra Wiesebanen. 
Ansvar: Ole-Henrik 
 
 
Fra styremøte 18. juni: 
”Planlegging av trafikktelling til høsten starter på neste styremøte 20.august.”
 
Trafikkkomiteen v/Henrik var ikke til stede på møtet. 
 
Styret vil snakke med Henrik og be han foreslå en plan for ny telling.
Ansvar: Ole-Henrik
 
 
3. Fysisk utemiljø/trær 
Fra tidligere referat: ”Trær”
 
Oppdatering:
Marianne har sendt mail til kommunen og bedt om et møte for å diskutere fremtiden i forhold til trærne i alleen. E-verket har klippet bjørkene på en side der de kommer i konflikt med ledningene. Dette er noe som vil ødelegge trærne. Marianne har derfor foreslått at de også kan være med på møtet.
 
 
Fra referat 18.juni: ”Virvel – montering av den nye leken”
 
Oppdatering:
Virvelen er nå på plass på lekeplassen og mange barn har hatt det gøy med den i sommer. Gravejobben ble utført av Gjermund Antonsen, en bekjent av Robert. Han gjorde jobben gratis, noe vi i Bydalen Vel setter stor pris på. Under arbeidet ble en Telenorkabel gravd over. De eneste utgiftene Bydalen Vel har i forbindelse med montering av leken er derfor regningen på kr. 1.475,- til Telenor for reparasjon av kabelen. 
 
 
Fra referat 18.juni: ”Blomster i kassene”
Marianne kjøpte blomster for 700 kroner til de tre blomsterkassene i Sportsveien til 17.mai. Gode naboer har tatt på seg å vanne blomstene.
 
Oppdatering:
Styret er imponert over hvor godt de ”gode naboene” har stelt med blomstene. De har sett friske og fine ut i hele sommer og blomstrer fortsatt for fullt. Tusen takk til for en flott innsats! 
 
 
Fra referat 18.juni: Skjemaet ”Innspill til tiltak på kommunaltekniske områder”
 
Oppdatering:
Skjemaet ble levert til Anette i Cicignon Lokalsamfunnsutvalg innen fristen 6. juli. 
 
 
4. Fest og andre sosial aktiviteter
 
Fra referat 18.juni: ”Bokprosjekt”
 
Haldis og Ulf-Morten er forløpige medlemmer i bokkomiteen. Styret tar kontakt med dem og ber dem stifte komiteen. 
Ansvar: Marianne og Ole-Henrik
 
Oppgaver for Bokkomiteen:
- Undersøke hva det vil koste for trykking, innkjøp av bilder osv. og lage et budsjett for boka. De må også ta stilling til hva som kan brukes i den gamle boka, og hva som må fornyes. Dette må være klart til styremøtet 20.august.
- Søke Cicignon lokalsamfunnsutvalg om støtte til prosjektet innen fristen 1.oktober. De vil fra i høst utvide reglene for støtte til også å omfatte sosial arrangement.
 
Vi trenger flere medlemmer i komiteen. Styret har noen ideer: 
- Pia Sørensen (var med på forrige bok). Maya spør henne.
- Håvard og Trine Kristoffersen. Marianne spør.
- Leif Svein Skahjem (god på historikk). Komiteen avgjør om de vil spørre.
- Sven Poppe (god på historikk) Komiteen avgjør om de vil spørre.
 
Oppdatering:
Styret vet ikke om det har skjedd noe i Bokkomiteen i løpet av sommeren og vil ta kontakt med Ulf-Morten i løpet av helga. Særlig er det viktig å spørre komiteen om det er noe de kan søke midler til fra Lokalsamfunnsutvalget i år. Trenger de noen penger i forbindelse med oppstart av prosjektet? 
Dersom de trenger penger, vil styret be Ulf-Morten skrive et utkast til søknadsbrevet i god tid før fristen den 1.oktober og sende dette til styret v/Marianne.
Ansvar for å snakke med Ulf-Morten: Ole-Henrik 
 
Flere medlemmer:
- Maya har sendt en mail til Pia Sørensen med forespørsel den 22. aug og venter på svar.
- Marianne har spurt Håvard og Trine og de har sagt de vil tenke på det.
- Styret vet ikke om komiteen har kontaktet Leif Svein Skahjem og Sven Poppe.
 
 
Neste møte er hjemme hos Ane den 22.oktober 2012 kl. 1900
 
 
Fredrikstad 22.08.12
Maya Bergset 
referent
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS