Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 18.06.2012 PDF Skriv ut E-post

Sted:         Albert Torps vei 3 (hos Ole Henrik Leister)

Dato:         18.06.2012
Til stede:   Marianne Otterstad, Ane Grimsrud, Ole Henrik Leister, Bodil Sundbye, Maya Bergset, Henrik Holmquist

Frafall:       Ingen

 

Saker

 

1. Bokprosjekt
 
Haldis og Ulf-Morten er forløpige medlemmer i bokkomiteen. Styret tar kontakt med dem og ber dem stifte komiteen. 
Ansvar: Marianne og Ole Henrik
 
Oppgaver for Bokkomiteen:
  • Undersøke hva det vil koste for trykking, innkjøp av bilder osv. og lage et budsjett for boka. De må også ta stilling til hva som kan brukes i den gamle boka, og hva som må fornyes. Dette må være klart til styremøtet 20.august.
  • Søke Cicignon lokalsamfunnsutvalg om støtte til prosjektet innen fristen 1.oktober. De vil fra i høst utvide reglene for støtte til også å omfatte sosial arrangement.
 
Vi trenger flere medlemmer i komiteen. Styret har noen ideer: 
  • Pia Sørensen (var med på forrige bok). Maya spør henne.
  • Håvard og Trine Kristoffersen. Marianne spør.
  • Svein Skahjem (god på historikk). Komiteen avgjør om de vil spørre.
  •  Sven Poppe (god på historikk) Komiteen avgjør om de vil spørre.
 
2. Virvel – montering av den nye leken
Vi trenger gravemaskin for å sette opp leken, den ble derfor ikke satt opp på vårdugnaden. Vi må leie inn noen til å grave og montere leken på en forsvarlig måte. Robert kjenner en som han har tatt kontakt med. Hvis ikke denne personen kan, vil Ole Henrik spørre en nabo som driver med graving og nylig har flyttet inn i Bydalen. 
 
 
3. Skjemaet "Innspill til tiltak på kommunaltekniske områder"
Styret har fått i oppdrag å fylle ut skjemaet med ulike tiltak vi ønsker å få gjort i Bydalen. Skjemaet skal leveres til Anette i Cicignon Lokalsamfunnsutvalg innen 6. juli. Lokalsamfunnsutvalget vil deretter ta det videre til kommunen. Styret førte på en rekke tiltak (se vedlagt kopi av skjemaet).
 
 
4. Trafikktelling
Planlegging av trafikktelling til høsten starter på neste styremøte 20.august. 
 
Henrik ser for seg telling på to dager, tirsdag og fredag og at det blir telt biler morgen (7.00-8.00) og ettermiddag (14.30-16.00). Henrik foreslår at 8 personer må til for å kunne gjennomføre oppdraget. 
 
Trafikkomiteen vil telle først, så ta kontakt med politiet for fartskontroll dersom det viser seg å være nødvendig.
 
 
5. Eventuelt
Skrive takkebrev til Seal Engineering AS for kr. 6000,- til "virvel" og til Cicignon Lokalsamfunnsutvalg for kr. 10 000,- til blomsterkasser. Sende med bilde.
Ansvar: Ane
 
 
OPPFØLGING AV GAMLE SAKER:
 
1. Økonomi/nettsider/div 
 
Oppgaver fordelt i referat 30.04.12:
 
Ole Henrik har: 
  • Sendt brev til enhetsregistrert. Det nye styret er dermed registrert i Frivillighetsregisteret og i Brønnøysundregisteret.
  • Lagt ut årshjul for 2012 på hjemmesiden til Bydalen vel. Han vil legge ut nye møter/oppdrag eller andre aktiviteter i årshjulet etter hvert.
  • Funnet ut at det er lite å hente på å søke momsrefusjon. Søkeprosessen er så omstendelig, og vi har lite utgifter å søke refusjon for, "vinninga vil gå opp spinninga". Vi velger derfor å la være. Cicignon lokalsamfunnsutvalg har planer om å melde seg inn i Velnett, som er kravet for å søke refusjon. Vi kan muligens "henge oss" på dem da.
  • Regning for årskontingent er lagt ut i alle postkassene. 30 har alt betalt.
 
Underskrift av protokoll:
Maya har fått underskrift av Karianne Fog og Wenche Jensen.
 
 
Fra styremøte 18.10.11: "Skifte av bank":
Siste oppdatering: Nordea kommer til å legge på gebyrer, men har ikke gjort det enda. Vi venter med å skifte bank til det skjer.
 
 
2. Reguleringsplaner, trafikk, utbygging og div. 
 
Fra referat 30.04.12.: 
"Uttale til Planutvalget/utbygging på parkeringsplassen ved Bryggeriet."
 
Styret har bedt John J. skrive en kort uttale knyttet til kommunens nye reguleringsplan for Bydalen, dette ble levert Planutvalget innen fristen 10.mai. 
Marianne har snakket med Kjersti Grotle, deltager i Planutvalget, om utbyggingssaken "Bryggeriet". Det er vedtatt at det skal bygges eneboliger på parkeringsplassen inne på Bryggeriets område.
NVV har vært og inspisert Bingedammen og bestemt at den må demmes opp/sikres før noen bygging kan starte nede ved Bryggeriet. Kommunen har i dag ansvaret for Bingedammen. Grotle informerer om at dette kan det ta tid å få på plass og at byggingen derfor ikke vil starte opp ennå. 
Hele saken vedr. regulering av trafikk, støy og andre miljøforhold ligger ute på hjemmesiden vår for deg som er interessert i å lese mer, www.bydalen.no
 
 
"Vandring i Bydalen"
Styret vil, etter inspirasjon fra Lokalsamfunnsutvalget, invitere alle beboerne til en vandring der vi går gjennom alle gatene i Bydalen for å sjekke hvor det mangler lys, er uoversiktlig på grunn av hekker osv. Vi ser for oss at dette kan være en sosial "happening" der også barna kan være med. Vi vil invitere til slike vandringer to ganger om året, i november og i mai/juni. Vandringen vil bli annonsert på hjemmesiden og på facebook. Ansvar: Ole Henrik (tar tak i dette når det nærmer seg)
 
 
3. Fysisk utemiljø/trær 
 
Referat 30.40.12: 
"Kan nedfelte trær forårsake setningsskader?" 
 
Marianne har vært i kontakt med Tore Solbakken, ansatt i avdeling for vei, vann og avløp i kommunen. Tore Solbakken har diskutert spørsmålet med sin avdeling og gitt oss følgende svar: 
 
"Det har vært gravd nye ledninger i område de siste 10 år, dette medfører en del pukk i grøftene. Pukk gjør at vann dreneres, i tilegg er det en gammel steinrenne som går i veien som gjør at det skal være god drenering. Grunnmurene/husa er nok bygget slik at de skal tåle at trær fjernes uten at de tar skade".
 
Kommunen mener dermed at det ikke vil medføre problemer, som setningsskader i husene fordi trær er blitt felt og bakken vil bli mer våt.
Styret har avtalt nytt møte med kommunen våren 2013 angående utplanting av nye trær.
 
 
"Blomster i kassene"
Marianne kjøpte blomster for 700 kroner til de tre blomsterkassene i Sportsveien til 17.mai. Gode naboer har tatt på seg å vanne blomstene.
 
"Hvor skal vi gjøre av juletreet?"
Henrik tror det er nok å kutte treet opp i mindre biter og oppbevare det i hekken ved Wiesebanen til vårdugnaden, slik det har blitt gjort i mange år. Han tror grunnen til at treet ble liggende så synlig i år, var at det ikke var delt nok opp. Han tvilte også på om kommunen ville komme for å hente ett tre. Styret valgte å slutte seg til hans forslag om at juletrekomiteen kutter treet opp i mindre biter og oppbevarer det på samme måte som tidligere år.
 
 
4. Fest og andre sosial aktiviteter
 
Fra referat 30.04.2012:
 
Innspill til grillfestkomiteen - Kan de leie inn ekstern underholdning?"
Anette Syvertsen i grillkomiteen har undersøkt og funnet ut at det både er svært dyrt og komplisert å leie inn levende musikk utenfra (scene, lyd, anlegg osv). Er det noen i Bydalen som kan spille litt i stedet, uten anlegg? 
 
Neste møte er hjemme hos Maya i Bydalen Allé 34 den 20. august 2012 kl. 1900.
 
 
Fredrikstad 21.06.12
Maya Bergset 
referent
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS