Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Fredrikstad kommune PDF Skriv ut E-post

Fredrikstad kommune

Teknisk Drift

Postboks 1405 Fredrikstad

23. mars 2003 att: Sverre Gjølstad

 

WIESEBANEN

Vi viser til tidligere korrespondanse, befaringer m.m., senest Deres brev 10.6.02.

Som TD vil være kjent med har Bydalens Vel funnet kommunikasjonen med kommunen til tider så tungrodd og lite konstruktiv at man har valgt å ta dette opp som et generelt problem via lokalsamfunns- prosjektet. Det viser seg at samtlige velforeninger har hatt tilsvarende erfaringer og at problemet oppleves så stort at dette er blitt hovedpunktet på bydelsutvalgets prioriteringsliste.

 

Ett eksempel fremgår av vedlagte kopi av brev til Teknisk drift fra Gjeldes i Sportsveien 12.

Vi har imidlertid med stor glede registrert et meget konstruktivt og positivt samarbeid med administrasjonen og varaordfører for å få bedret kommunikasjonen og oppfølging av henvendelser til administrasjonen.

I lys av ovenstående tillater vi oss å gjøre et nytt forsøk på å fullføre kommunikasjonen vedr. Wiesebanen.

 

I brev 10.6.02 definerer virksomhetsleder TD, Gjølstad, samarbeid som "en meningsutveksling fra velforening til kommunen hvor kommunen forsøker å finne en løsning på de problem- stillingene som kommer frem, og hvor det gjelder å forklare at man ikke kan tilfredsstille alle ønsker som en velforening har."

Det burde være unødvendig å måtte gjenta nok en gang at vi naturligvis har full forståelse for at man ikke kan få alle ønsker utført. (Se senest vårt brev 5.6.02).

Problemet er at man sitter igjen med inntrykket av at det ikke blir utført noen ønsker med mindre man maser og nedlegger ørkesløst med tid på gjentatte henvendelser.

Beklageligvis sitter man igjen med et inntrykk av at svært mange av de problemer som velforeningene opplever i sine henvendelser til kommunen har med innstilling og vilje å gjøre, snarere enn manglende økonomi og resurser….

Et annet eksempel er ovennevnte problem med fartshindringene i Sportsveien. Når det endelig etter mye mas fra beboernes side blir iverksatt fartsdempende tiltak så skjer dette uten

 

forhåndsdiskusjon med vellet eller berørte naboer og til tross for at naboene over for de utførende påpeker at løsningen både trafikksikkerhetsmessig og praktisk blir man nærmest avfeid.

Når det gjelder Wiesebanen fremgår banens tilstand av vedlagte fotos og tillater oss å spørre om Gjølstad fortsatt mener "balløkka er i tilfredstillende stand" ?

 

Utbedring.

Utbedring av banen må etter vår oppfatning påbegynnes omgående slik at ikke tilsåing osv gjør at en stor del av sesongen ødelegges. Vi tillater oss nok en gang å forespørre om kommunal bistand til dette og ber om en snarlig tilbakemelding om hva som i så fall kan gjøres og når.

 

Gjerde port

Som nevnt i vårt brev 5.6.2002 ønsker vellet at det oppsettes ny port. For vår del kan dette godt være en liten port kun for gangadkomst forutsatt at kommunale maskiner kommer til fra den andre siden. ( Vil det fungere også for snebrøyting ?).

Det vesentlige er at porten må være låsbar og hengslene må ha en sperre på toppen slik at porten ikke bare kan løftes av uten videre.

Om sommeren vil det være ønskelig at porten er låst for å forhindre slitasje/gangtråkk på banen, mens den vel med fordel bør stå åpen om vinteren.

 

Med ønske om fremtidig godt samarbeid,

 

Med vennlig hilsen

 

 

Bydalens Vel

John L. Jones

Bydalen allé 10

1604 Fredrikstad

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS