Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 30.10.2012 PDF Skriv ut E-post

Sted:         Lahellemoveien 4 (hos Ane Grimsrud)

Dato:         30.10.2012
Til stede:   Marianne Otterstad, Ane Grimsrud, Ole Henrik Leister, Bodil Sundbye, Maya Bergset

Frafall:       Henrik Holmquist

 

 

NYE SAKER:
 
1. Støtte fra CLSU på kr. 26 500,-
Søknaden styret sendte til CLSU har gitt full uttelling. Vi kan bruke disse pengene fritt til tiltak som kan øke trivselen for oss her i Bydalen. Nytt av året er at pengene også kan brukes til sosiale arrangement. Foreløpige ideer til bruk av pengene: bokprosjektet, oppgradering av grøntområder, ny huske til de minste barna (hvis kommunen ikke dekker det – se under), en fjerde blomsterkasse på trafikkhindringene i Sportsveien og til div. sosiale arrangement.
 
2. Søknad om støtte til lokale trafikksikringstiltak for 2013 – søknadsfrist 15.november
Østfold Fylkeskommune og Statens vegvesen gir hvert år støtte til lokale trafikksikringstiltak. Målgruppa for denne støtten er skoler, barnehager og ulike lag og foreninger, for eksempel velforeninger. Pengene skal brukes til tiltak som kan øke trafikksikkerheten på det lokale planet. 
 
Vedtak:
Styret vil i første omgang søke om støtte til 1000 slap-wrap-refleksbånd, 50 refleksvester til voksen, 50 refleksvester til barn og 500 refleksklistremerker. På disse refleksene vil vi trykke Bydalen sin logo og kanskje et slagord om Bydalen.
Slap-wrap-refleksbåndene vil bli delt ut til alle hustander i Bydalen sammen med ”julebrevet” (se sak under). De andre refleksene vil vi bruk som premier eller til å dele ut i forbindelse med ulike arrangement i Bydalen.
 
Ansvar: Maya
Undersøke om dette er et formål det blir ytt stønad til ved å ringe kontaktpersonen: Jørn Claudius.
Ta kontakt med ulike refleksleverandører for å innhente pris.
Sende inn søknad innen fristen 15.november
 
 
3. ”Skøytebanenytt”
Fredrikstad kommune vil i vinter holde 6 skøytebaner åpne. Nytt av året er skøytebane på Tollbodplassen.
 
 
4. Ny huske til små barn på lekeplassen
Kommunen fjernet husken for de minste barna da de satte opp nytt huskestativ på lekeplassen i høst.
Styret vil ta kontakt med kommunen for å høre om det er mulig å få bytte inn en av de to huskene på stativet i en huske for mindre barn. Dersom dette ikke lar seg gjøre, vil styret kjøpe en slik huske for pengene vi har fått fra CLSU, se over.
 
Ansvar: Bodil
 
 
5. Nytt vintergrønt i blomsterkassene
Styret v/ Marianne har kjøpt inn nye vintergrønne planter til blomsterkassene i Sportsveien for kr.1000,-. Dette er penger vi har fått fra kommunen. 
 
 
 
OPPFØLGING AV GAMLE SAKER:
 
1. Økonomi/nettsider/div 
 
”Tiltak for å flere medlemmer” fra referat 21.august
85 av 249 husstander er medlemmer i Bydalen Vel og har betalt kontingent for 2012. Det er problem hvordan vi kan fange opp nye naboer.
 
Vedtak:
Styret vil prøve å fange opp nye og gamle beboere ved å legge et informasjonsskriv sammen med regningen, neste gang vi legger de i postkassene. I dette brevet skal det stå litt om Bydalen Vel, i tillegg til adresse til hjemmesiden vår.
 
Ansvar: Ole Henrik
 
Siste oppdatering:
Ole Henrik har utformet forslag til et brev til å legge i postkassene. Styret var fornøyd med utkastet, men ville i tillegg ha med bilde av oss alle sammen for å gjøre styret bedre kjent. Det ble i tillegg bestemt å legge ved slap-wrapreflekser. Se ”reflekssak” over.
 
Ansvar: Ole-Henrik/Maya
 
 
2. Reguleringsplaner, trafikk, utbygging og div. 
 
Fra tidligere referat: ”Vandring i Bydalen”:
Styret vil, etter inspirasjon fra Lokalsamfunnsutvalget, invitere alle beboerne til en vandring der vi går gjennom alle gatene i Bydalen for å sjekke hvor det mangler lys, er uoversiktlig på grunn av hekker osv. Vi ser for oss at dette kan være en sosial ”happening” der også barna kan være med. Vi vil invitere til slike vandringer to ganger om året, i november og i mai/juni. Vandringen vil bli annonsert på hjemmesiden og på facebook. 
 
 
 
Siste oppdatering:
Første ”Vandring i Bydalen” blir tirsdag 6.novmeber kl.1900 fra Wiesebanen. Vi tar med kakao, kaffe og boller.
 
Ansvar: 
Ole Henrik: ”turleder, ta med kart over Bydalen og tusjer til å merke av 
Bodil: kjøpe boller:  
Maya: kjøpe kakao, servietter og kopper, og ta med termos med varm vann
Marianne: kaffe 
 
 
Siste oppdatering: ”Planlegging av trafikktelling” (se tidl. referat)
Styret vil ta kontakt med Henrik for å avtale et møte med Trafikk-komiteen.
 
Ansvar: Ane
 
Siste oppdatering: ”Bryggerifjellet” fra referat 21.august:
Utbyggerne starter arbeidet med å sprenge ut til siste byggetrinn den 30.oktober og vil holde på helt til 30.januar. I denne perioden vil de sprenge og påle hele dager, alle dager, unntatt lørdag og søndager.
 
3. Fysisk utemiljø/trær 
 
Siste oppdatering: ”Trær” (Se tidligere referat) 
Tore Solbakken i kommene har kommet med gode nyheter: Det vil bli plantet 8-10 nye bjørker til våren. Kommunen vil kanskje starte arbeidet med å gjøre klar til utplanting alt i høst med å grave hull og putte i ny jord som kan sette seg over vinteren. De nye bjørkene er en ny ”allergivennelig” type.
 
Siste oppdatering ”Lys i trærne” fra referat 21.august:
Marianne har prøvd å få tak i leadlamper til å henge ute i trærne, men det er ikke mulig å få tak i. Hun har også oppdaget at lyslenken hun selv har hengende i hagen ikke lyser så godt lenger, så kanskje den ikke klarer å lade seg opp nå i mørketiden. Styret bestemte seg derfor for å ikke jobbe mer med denne saken.
 
 
4. Fest og andre sosial aktiviteter
 
Siste oppdatering ”Bokprosjekt” (Se referat fra 18.juni og framover)
Hans Martin Brandstorp og en til har sagt seg interessert i å være med i bokprosjektet, men de ønsker mer informasjon før de binder seg.
Styret vil ta kontakt med Ulf-Morten og Haldis i komiteen og be dem lage en skisse av arbeidet til årsmøtet. I tillegg vil vi be dem om å ta initiativ til et møte med de interessert i januar for å informere om prosjektet.
 
Ansvar: Ole Henrik 
 
Neste møte er hjemme hos Marianne mandag 3.desember 2012 kl. 1900
 
Fredrikstad 30.10.12
Maya Bergset, referent
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS