Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 24.01.2020 PDF Skriv ut E-post

Referat fra styremøte i Bydalen vel 24. januar 2020 kl. 19:00-20:35

 

Navn: Tilstede:
Egil Sekkelsten Ja
Pernille Meum Ja
Tom Øystein Jonassen Ja (referent)
Loyd Nilsen Ja
Maria Brevik Ja
Tom Eirik Bartholdsen Ja
Thorvald Munch-Møller Ja
Petter Curteis-Hohmann Ja (Utbyggings- og trafikkomitéen)

 

Saker:
1. Egil Sekkelsten ønsket velkommen
 
2. Kollektiv TV- og bredbåndsavtale (fortsatt fra styremøte 28.11.2019 sak 2).
Utkast til brosjyre for å lodde interessen for kollektiv TV- og bredbåndsavtale for medlemmer av Bydalen vel, ble diskutert. Forslag til små justeringer av teksten. Nytt utkast blir utarbeidet av Tom Eirik. Styret tar sikte på å distribuere brosjyren sammen med innkalling til årsmøtet 26. mars og presentere tilbudet på årsmøtet.
 
3. Blomsterkasser (fra styremøte 10.10.2019 sak 2a).
Stor applaus for Loyd sin pynting før jul.
 
4. Utbedre stien langs Bingedammen.
Styret skal kontakte Skolt eiendom (som eier Bingedammen) for å undersøke mulighetene for å hindre overvann på stien langs østsiden av Bingedammen. Pernille skal anmode Skolt Eiendom om å utbedre stien for å øke sikkerheten mot vannet. Pernille undersøker om barnehagen som bruker stien mye, vil være med på en slik henvendelse. Hvis grunneieren synes det er greit, kan det også være aktuelt å søke lokalsamfunnsfondet om midler. Neste søknadsfrist er 1. april.
 
5. Blomsterkasser.
Bydalen vel har fått kr 20 000 fra lokalsamfunnsfondet til nye blomsterkasser. Neste søknadsfrist er 1. april. Styret oppfordret seg selv til å søke Cicignon lokalsamfunnsutvalg om midler til benker (ingen søknadsfrist). Maria undersøker pris på benk.
 
6. Petter orienterte om plan for utbygging ved det gamle Europrislageret.
Mulitconsult har orientert Cicignon lokalsamfunnsutvalg om planer for tomten til det gamle Europrislageret på Lahellemoen. Ny grunneier ønsket å bygge 300 boenheter. Unger fabrikker (på den andre siden av elva) likte ikke planen, og Fredrikstad kommune sa nei. For Bydalen er det i første rekke faren for økt gjennomgangstrafikk som bekymrer.
 
7. Petter orienterte om Tennisklubben og Wiesebanen.
I første utkast til arealplan ble de to østre tennisbanene (felt B24, St. Croix) foreslått omdefinert fra friareal til byggeareal. I boligbyggeprogammet ble det foreslått 8 boenheter. I forbindelse med 2. utkast til arealdelen av ny kommuneplan ble det foreslått 20 boenheter på det samme arealet. Maksimal høyde ble forslått til 11,5 m. Styret i Bydalen vel synes ikke det er greit med 20 boenheter. Petter skriver utkast til høringsuttalelse.
 
8. Høringsfristen for 2. utkast til arealdelen av ny kommuneplan er 17. februar.
 
9. Neste styremøte:
Hos Egil 11. februar kl 19.
 
10. Eventuelt
Kommunen har tynnet litt i vegetasjonen rundt Wiesebanen (fra styremøte 10.10.2019 sak 2e).
 
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS