Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 24.11.2011 PDF Skriv ut E-post

Sted:         Bydalen Allé 13
Dato:         24.11.2011
Til stede:   Ole Henrik Leister, Marianne Otterstad, Bodil Sundbye, Maya Bergseth
Frafall:       Anette M Syversen, Henrik Holmquist

 

Referatet vil heretter bli skrevet på en ny måte. I stedet for å sette alle sakene opp med nummer, vil de bli satt opp under fire faste overskrifter (se under).


SAKER

1.Økonomi

Fra styremøte 18.10.11: ”Skifte av bank”:
Ole Henrik har undersøkt om det er mulig å ”viderekoble” det gamle kontonummeret til det nye i en overgang, og det er det. Vi kan ha en slik viderekobling i inntil ett år, etter at vi har skiftet konto. Nordea har enda ikke lagt på alle de nye gebyrene de har varslet. Dersom de ikke gjør det likevel, ser vi ingen grunn til å skifte bank og vil da beholde det gamle nummeret i Nordea.

 

2.Reguleringsplaner, trafikk, utbygging og div.

 

Nye saker:

"San Miguel vurderer å etablere seg i Bryggeriet"
San Miguel har vært i kontakt med Bryggeriet for å undersøke mulighetene for å ta i bruk de gamle lokalene til å tappe øl for salg i Norge. Styret er bekymret for dette. Vi antar at ølet vil bli fraktet fra Tyskland på store trailere noe gatene her i Bydalen ikke er dimensjonert for, verken i bredde eller bæreevne. Den gangen det var drift på bryggeriet, og bryggeribilene kjørte ned Bydalen Allè, ristet det så mye i grunnen at det ble skader inne i husene, for eksempel på badet, der det ble sprekker i flisene.
Styret vil prøve å få tak i en kontaktperson som kan holde oss orientert om hva som skjer i saken. I tillegg vil vi skrive et brev til kommunen der vi synliggjør vår bekymring med tanke på en kraftig trafikkøkning av store tank- og lastebilder.
Ansvar: Styret og trafikk-komiteen: Anette, Henrik og John

 

”Hull i og ustabil asfalt”
Det er mange store, dype hull i asfalten i Bydalen Allè og det mangler fortsatt ett siste lag med asfalt. I tillegg er veibanen svært ujevn og det mangler gatelys i Albert Torps vei. Styret vil ta dette opp med kommunen.
Ansvar: Trafikk-komiteen: Henrik/John

 

”Vandring i Bydalen”
Styret vil, etter inspirasjon fra Lokalsamfunnsutvalget, invitere alle beboerne til en vandring der vi går gjennom alle gatene i Bydalen for å sjekke hvor det mangler lys, er uoversiktlig på grunn av hekker osv. Vi ser for oss at dette kan være en sosial ”happening” der også barna kan være med. Vi vil invitere til slike vandringer to ganger om året, i november og i mai/juni. Vandringen vil bli annonsert på hjemmesiden og på facebook.
Ansvar: Ole-Henrik og Anette

 

Fra styremøte 18.10.11:

 

”Rydde i brev og dokumenter”:
Anette og Ole Henrik er i gang, men er ikke ferdig. Det er opprettet mapper på hjemmesiden, klar til å legge dokumentene i.

 

”Trafikktelling”:
Saken er utsatt til våren.

 

3. Fysisk utemiljø

Informasjonssaker:

 

Grener på fortauet
Det ligger masse greiner på fortauet etter at Nettskog, på oppdrag fra Fredrikstad Energinett, har kuttet i trærne for å lage plass til strømkablene. Marianne har vært i kontakt med dem, og de har lovet å fjerne greinene. Hun foreslo samtidig at Nettskog og kommunen kunne samarbeide om trærne.

 

Ny trær skal felles
Kommunen har nå merket av flere nye trær som skal felles.

 

Ny sak:

 

Søknad om midler til miljøtiltak til Lokalsamfunnsutvalget:
Lokalsamfunnsutvalget har kr. 100 000,- som de skal dele ut til gode formål i nærmiljøet. Søknadsfrist er 19.janaur 2012. Styret slutter seg til Anette sitt forslag; å søke om støtte til 3 blomsterkasser a kr. 3 000,- (lik den vi alt har fått), nye blomster i kassene til våren, ugressduk, betong (til leken ”Virvel”), ny tømmerstokk til huske, et støtsandlass til lekeplassen, en basketkurv og noen ”støtfliser” (myke) til å ha i hjørnet av Wiesebanen.
Ansvar for å skrive søknad: Anette

 

Gamle saker:

 

Fra styremøte 18.10.11. ”Gatenavn og nummerskilt mangler”:
Bodil har vært ute og sjekket hele området og har merket av på et kart alle steder der det manglet gateskilt, og steder der skiltene står uhensiktsmessig eller er vanskelige å se. Det finnes ingen ”skiltforeskrift”, men hovedregel er at det skal stå ett skilt i hver ende av en Ansvar: Ole Henrik gate. Bodil og Marianne vil nå ta kartet med til Tekniske etat og be dem sette opp nye skilt.

 

Fra styremøte 18.10.11.: Trær
Marianne og Anette vil møte det politiske utvalget som jobber med tekniske saker etter jul for å informere/påvirke om at vi trenger nye trær.

 

4.Fest og andre sosial aktiviteter

Nye saker:

 

”SMS-varsling”
Vi må få nytt nummer for utsending av felles sms til alle medlemmer. Vi oppretter abonnement gjennom Chess der tjenesten koster 39 øre pr.meld. Det vil ikke være mulig å svare på dette nummeret.

 

”Bok og velkommen til nye innbyggere”
Vi har fått flere nye naboer i løpet av høsten. Styret fordeler husene mellom oss og tar kontakt med dem etter nyttår for å informere om Bydalen Vel, kontingenten og dele ut boka vår.
Ansvar: Alle

 

Gamle saker:

 

”Bydalen vel på facebook”
Det har tatt sin tid, men nå er vi på fb.

 

Neste styremøte blir i januar, samkjørt med skøytekomiteen.

 

Fredrikstad 29.11.11, Maya Bergset, referent

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS