Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Protokoll fra årsmøte 2005 PDF Skriv ut E-post

Protokoll fra årsmøte i Bydalen vel 30. mars 2006 i Gjærhuset, Fredrikstad Bryggeri med 50 medlemmer tilstede.

  1. Innkallingen til årsmøtet ble godkjent.
  2. Leder John L. Jones ble valgt til møteleder.
  3. Sekretær Hanne Utne ble valgt til referent.
  4. Torill og Thor Andersen ble valgt til å underskrive protokollen.
  5. Torill og Thor Andersen ble valgt til tellekorps.
  6. Årsberetning for 2005:

 

Styret

 

Styret har i 2005 hatt følgende sammensetning:

  • John L. Jones: leder
  • Hanne Utne: sekretær
  • Hans Martin Brandstorp:  kasserer
  • Espen Evensen:  trafikk-og utbyggingskomité
  • Wendla Evensen: styremedlem
  • Synnøve Helsten: styremedlem

Det har vært avholdt 9 styremøter.

 

Medlemstall

 

Velforeningen har ca 80 betalende husstander pr 31.12. 2005. (Vi bør mobilisere flere!)

 

Kontingenten på kr 150 pr husstand har vært uendret.

 

TRADISJONELLE ARRANGEMENTER:

 

-Jubileumsfesten 4.juni

Grillfesten ble i år markert som jubileumsfest (20 år siden stiftelsen) og gikk av stabelen 4. juni. Oppmøtet var formidabelt til tross for historiens våteste lørdagskveld.

 

Det var oppsatt telt med langbord og planutvalgets formann Moland Pedersen, redegjorde for sin sympati for velforeninger av vår kaliber og ikke minst betydningen av (muligens ?) å kunne innkreve eiendomsskatt av banen.

 

-Lillejulaften

Ble feiret på tradisjonelt vis. Nisseorkesteret var som vanlig på topp til tross for manglende sne (og hest) og komitéen hadde sørget for tilstrekkelig mange lysrekker til at treet beholdt de fleste lysene gjennom hele julen.

 

-Juletrefest

9. januar, som vanlig på Gjærhuset. Det ble servert pølser, is og brus. Klatremus stakk innom som vanlig.

 

-Skøytedagen 7. januar

Ble kjempe-vellykket, med mange hundre i alle aldre og ferdighetsnivåer som var innom. Våre bortskjemte barn fra dataalderen fikk spise så mye gratis pølser de maktet, -bare de drakk en kopp buljong mellom hver, -en ny og oppfriskende opplevelse for mange.

 

 

Trafikkforholdene

Trafikk-komiteen har også i år vært slått sammen med utbyggings/regulerings-komitéen og har jobbet tett med styret. Det har vært avholdt en rekke møter og utøvd et betydelig engasjement over for TD og andre kommunale etater. Hoved-problemene har vært:

 

 

Fremmedparkering

Næringsakademiet, sykehusansatte og en del NSB passasjerer benytter Bydalen som gratis langtidsparkeringsplass. Skaper store problemer for snebrøyting og fremkommelighet. (og ikke så liten praktisk og psykologisk belastning.)

 

Styret foreslår at det tas initiativ til å innføre ”parkeringsforbud bortsett fra for beboere”, dvs en form for parkeringskort som på Cicignon el.l.

 

Gjennomkjøringstrafikk

Både pga. hastighet og antall biler. Dette har vært et årelangt problem i seg selv og forsterkes ytterligere ved de forestående bryggeri-planene. Styret har fortsatt sin argumentasjon overfor kommunale myndigheter og det er håp om at det kommende år endelig vil kunne skje noe.

 

Tiltak

Det har vært diskutert alt fra komplett stenging til ”bare et skiltet forbud”.

Etter meget grundige vurderinger er styret kommet frem til at den eneste optimaliserte løsning som vil fungere er at det ”stenges for gjennomkjøring for alle andre enn beboere gjennom de tre lekkasjepunktene Losjeveien, Albert Torps vei og Sissis vei.”

 

Vi er kommet frem til at den løsning som synes å ville gi minst problemer for beboerne og samtidig oppnå best mulig effekt er å lage ”gatetun” i de tre gater mellom Sportsveien og Bydalen allé. Det skiltes ved Dammyr og begynnelsen av Bydalsveien at ”gjennomkjørig ikke er tillatt i Bydalen”. Ved de tre veiene blir det skiltet at ”Gjennomkjøring er forbudt bortsett fra kjøring til eiendommene”. Det lages innsnevret gatetun som visuelt signaliserer at det ikke er gjennomkjøring. Samtidig vil det være mulig for beboerne å komme fra den ene siden til den andre. (Så må det utøves en betydelig bistand fra alle til organisert å melde alle som bryter forbudet inntil dette ikke lenger er et alternativ.)

 

Forslaget er diskutert i møte med TD, plan&miljø m.fl. som er enige i at dette er den beste løsningen ”bare ingen av etatene behøver å belaste sine budsjett…”

 

Gressrabattene langs søndre del av Sportsveien ble oppgradert i 2005 med midler fra lokalsamfunnsutvalget. Dette har bidratt til å redusere både fremmedparkering og noe av hastighetsproblematikken. For å sikre videreføring anbefaler styret at rabattene suppleres med kantstein og at tiltaket videreføres til Dammyr. Det forutsettes finansiering fra lokalsamfunnsutvalget.

 

 

Utbygging

 

Bryggeriprosjektet

Dette dreier seg om ca 150 leiligheter hvorav opprinnelig fordelt med 45 leiligheter med inn/utkjøring via Sportsveien/Bryggeribakken og 45 via Bydalsveien/Bydalen Allé. Til tross for heftige protester fra vellet og lokalsamfunnsutvalget vedtok

planutvalget/kommunestyret å godkjenne planen i sin omfangsrike form.

Vellet har påklaget vedtaket og saksbehandlingen til fylkesmannen.

 

Block Watne prosjektet

Her planlegges 22 nye boliger i skråningen rett overfor bryggeriet (nord for parkering og  lagerutsalg). Det er godkjent reguleringsforslag via samme arkitekt som bryggeriet. Se forøvrig ”Bryggeriet”

 

Lokalsamfunnsprosjektet/Cicignon

Kommunen har tatt initiativ til å organisere lokale organisasjoner, velforeninger, osv. i de forskjellige delene av kommunen i et systematisk samarbeid som betegnes ”lokalsamfunnsprosjektet”. Dette fungerer som et slags ”mini-byråd” og gir nokså direkte kontakt til politikerne og administrasjonen.

    

Vellet har fått kr 70.000,-til Bydalen vel til div tiltak, herav kr 25.000 til historiebok prosjektet. I tillegg et reservert beløp på ca 90000,-til trafikkbegrensende tiltak.

 

John L. Jones har vært vellets representant og også valgt til formann i utvalget.

Viktige saker er Cicignon skole, kommunikasjonen (manglende sådan) med den kommunale administrasjon, trafikkforholdene i området og ikke minst konsekvensen av utbyggingsplanene.

 

Som følge av kommunens (plan & miljøs) fullstendige neglisjering av lokalsamfunnsutvalgets redegjørelser og innvendinger mot utbyggingsplanene og trafikkbelastningen i Bydalen valgte Jones i protest før jul å trekke seg som formann med umiddelbar virkning.

 

 

www.bydalen.no

Vellet er som kjent på nettet og web-sidene begynner så småningom å bli bra. Prøv selv! Her finner du nyheter og saker relatert til velforeningens virksomhet og ikke minst viktig: her blir referater fra alle styremøter samt den viktigste korrespondansen med kommunen og andre lagt ut tilgjengelig for alle medlemmene. Web interesserte/kompetente bes melde seg til innsats !

 

På årsmøtet sender vi rundt en liste hvor de som ønsker kan registrere sin mail-adresse og mobil-nummer, noe som muliggjør SMS-kontakt/mobilisering osv.

 

 

Wiesebanen

Banen var som kjent i sørgelig forfatning og det var sårt nødvendig med rehabilitering. Banen ble i fjor frest og sådd till. Nå håper vi at gresset har klart seg gjennom vinteren.

 

 

Lekeplass-komiteen

I år foretatt den sedvanlige kontroll og oppfølging av lekeplassen og utstyret. Nye fotballmål er oppsatt.

 

 

Skøyte-og flomlyskomiteen

Islegging har foregått ved en hver mulig anledning og forholdene har i år vært svært bra. Senest i går var det full aktivitet på banen. Kan det tenkes billigere bedre tilbud til gamle og unge ?

 

I følge kommunens måkemannskaper (som har vært innom et par tre ganger) er dette banen med den desidert beste iskvalitetene i hele byen. Det er lagt mer enn 50 lag is (!) i år. Problemet er manglende bistand til måking før det skal vannes om kvelden. Det må nedsettes en måkegruppe som på kort varsel (SMS) kan yte en innsats en ½ time disse kveldene.

 

 

Ny kunstisbane ?

Vi har tatt initiativet til å få blåst liv i kunstisbaneplanene i byen. Bla. ble det for en del år siden samlet inn flere hundre tusen kroner som står på konto i påvente at noe skjer.

 

 

Historiebok-komiteen

Komiteen har nedlagt et betydelig arbeide gjennom mange år og resultatet foreligger på årsmøtet. Det er bare å glede seg over det flotte resultatet. Kjøp på årsmøtet for en billig penge.

 

 

Bydalen 25.3.2006

 

John L. Jones

STYRELEDER

 

 

Årsberetningen ble lest opp og godkjent av årsmøtet.

 

    

7. Regnskap

Regnskapet ble lest opp og godkjent.

 

8. Kontingent

Kontingent for år 2006 ble vedtatt uendret til kr. 150,-.

 

9. Innkomne forslag

Styret hadde ikke mottatt noen forslag til årsmøtet.

 

10. Diverse orienteringer

Espen Evensen orienterte om Bryggerisaken ligger hos fylkesmannen til behandling p.g.a. påstått saksbehandlingsfeil hos Fredrikstad kommune.

John Jones orienterte om planer om parkeringsplass til 100 bilder for sykehuseets ansatte på Bygg Bedre-tomten.

 

11. Valgkomiteens innstilling

Valgkomiteen har bestått av Thomas Roaldsnes og Knut Erik Hymer. De hadde følgende innstilling som ble støttet av årsmøtet:

 

Styret

John L. Jones                                                Gjenvalg

Hanne Utne                                                  Ikke på valg

Wendla Dehli Evensen                                    Ikke på valg

Synnøve Hellsten                                          Ikke på valg

Gøran Karlsen                                               Ny

Espen Evensen (rep. fra trafikkomiteen)           Ikke på valg

 

Lekeplasskomité  

Henning B. Fog                                             Gjenvalg

Fredrik Norland                                              Gjenvalg

Veslemøy Gjeldnes                                        Gjenvalg

 

Lillejulaftenkomité

Henrik Holmquist                                           Gjenvalg

Geir Ringstad                                                Ny

Jostein Gleditsch                                           Gjenvalg

 

Juletrefestkomité

Margrete Wilhelmsen                                     Gjenvalg

Lise Antonsen                                              Ny

Hanne Sekkelsten                                         Gjenvalg

 

Skøyte- og flomlyskomité

John L Jones                                                Gjenvalg

Espen Evensen                                             Gjenvalg

Rolf Næss                                                    Gjenvalg

Jahn Åge Breivik                                           Gjenvalg

Knut M. Fredriksen                                        Gjenvalg

Stig Aarø                                                     Gjenvalg

  

Utbyggingskomité og trafikkomité

 Knut-Erik Hymer                                           Gjenvalg

 John L Jones                                               Gjenvalg

 Espen Evensen                                            Gjenvalg

 Jostein Gjeldnes                                           Gjenvalg

 Mathias Becker                                             Gjenvalg

 

Grillfestkomité

Henning Lønn                                               Gjenvalg

Elin Økstad                                                   Gjenvalg

 

Bydalsorkesteret

Wendla Evensen                                           Gjenvalg

Tormod Gangfløt                                          Gjenvalg

Jon Erik Lindberg                                          Gjenvalg

Arvid B. Johannesen                                     Gjenvalg

Thomas Roaldsnes                                        Gjenvalg

 

Web-komité

Thomas Roaldsnes                                        Gjenvalg

Fredrik Norland                                            Gjenvalg

 

Ryddekomité

Marianne Berrum                                         Gjenvalg

 

Valgkomité

Hans Martin Brandstorp                                Ny   

Thomas Roaldsnes                                      Gjenvalg

 

 

Årsmøtet ble avsluttet på tradisjonelt vis med spekemat og passende drikke.

 

 

Fredrikstad, 10.06.06

Hanne Utne

Referent

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS