Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Årsberetning til årsmøtet 2008 PDF Skriv ut E-post

Til Årsmøtet 26. mars 09 i Gjærhuset

 

Styret

Styret har i 2008/09 hatt følgende sammensetning:

  • John L. Jones               vikarierende leder
  • Karianne Fog                nestleder
  • Ulf Morten Davidsen      kasserer
  • Trine Kristoffersen         sekretær
  • Henrik Holmquist          trafikk-og utbyggingskomité
  • Helene Myrberg            styremedlem
  • Anette Marie Syversen  styremedlem

Det har vært avholdt 9 styremøter.

 

Medlemstall

Velforeningen har ca 90betalende husstander pr 31.12. 2008, men flere er velkommen!

Kontingenten på kr 150,- pr husstand har vært uendret.

 

TRADISJONELLE ARRANGEMENTER:

 

- Grillfesten 

Et vellykket arrangement ble avholdt lørdag 23.august i strålende vær med ca.40 oppmøtte, både små og store i lystig lag.

 

- Lillejulaften

Ble feiret på tradisjonelt vis med nisseorkester og juletre. Lysrekkene overlevde julen i år.

 

- Juletrefest

Ble avholdt 6. januar, som vanlig på Gjærhuset.Det ble pølser og brus, Morten Skogmus var på besøk, og nissen dukket opp med godterier til slutt.

 

- Vårdugnad

Litt labert oppmøte på dugnaden lørdag 10.mai og det ble også satt av dugnad10.juni. Fortau, Wiesebanen og områdene rundt i nabolaget ble fint ryddet.

 

- Skøytedagen

Skøyte dag ble avholdt både lørdag 3.1 og søndag 4.1.09.

Stor suksess med gratis, sprekte pølser og stort fremmøte.

 

- Komitéhøstfest på Bryggeriet

Det ble 12.11 avholdt høstfest på Bryggeriet for alle komiteene og dets medlemmer.  Formålet var informativ utveksling komiteene imellom. Rundt 10 fremmøtte fikk en hyggelig aften sammen. Synd at ikke alle komiteene og medlemmene deltar på denne halvårlige oppsummering…

 

 

Trafikkforholdene

Trafikk- og utbyggingskomiteen har i år også jobbet tett med styret. Det har vært avholdt en rekke møter og utøvd et betydelig engasjement over for TD og andre kommunale etater.

Senest 23.2 hadde Holmquist og Jones et møte med ledelsen i TD

Det ble lovet en løsning på fartsproblemet i form av fartsdumper senest når den forestående stenging med graving i Dammyr/Sportsveien er ferdig.

 

Hovedproblemene er:

 

Gjennomkjøringstrafikk:

Dette har vært et årelangt problem i seg selv og forsterkes ytterligere ved de forestående bryggeriplanene som foreløpig ligger på is, men det planlegges endring til deler av området som barnehage med betydelig trafikkgenerering. I tillegg Block Wathne delen.

Styret har fortsatt sin argumentasjon overfor kommunale myndigheter og det er håp om at det kommende år endelig vil kunne skje noe.

 

Vår primære posisjon har nå vært å benytte sunn fornuft sammen med kommunens egne kriterier for gatetun og anlegge gatetun når tverrgatene skal rehabiliteres.

 

Utbygging

Bryggeriprosjektet

Dette dreier seg om ca 150 leiligheter hvorav opprinnelig fordelt med 45 leiligheter med inn/utkjøring via Sportsveien/Bryggeribakken og 45 via Bydalsveien/Bydalen Allé.

Dette prosjektet er pr. i dag stanset grunnet økte byggekostnader. Omprosjektering går nå sin gang, og mye avhenger av om det nye prosjektet krever en omregulering

 

Varsel om omregulering av tennisbanen:

Fredrikstad Tennisklubb ønsker i samarbeid med FOBBL  å bygge boliger på Wiesebanen hvor overskuddet av salget går til å bygge ny tennishall et annet sted i byen. Utbyggingsprosjektet er avhengig av omregulering av området. Opplyses foreløpig å ha blitt lagt på is.

 

Block Watne / barnehage prosjektet

Her planlegges 22 nye boliger i skråningen rett overfor bryggeriet (nord for parkering og lagerutsalg) samt en barnehage som vil generere ca. 350 bilbevegelser. Reguleringsendring ligger pr. i dag inne til behandling. Det er nedlagt en betydelig protest fra vår side.

 

Lokalsamfunnsprosjektet/Cicignon

Det har vært liten kontakt med lokalsamfunnsutvalget som i denne perioden ikke har vært særlig aktive. Dette henger sammen med Lokalsamfunnsutvalgenes uklare posisjon og praktiske verdi i forhold til kommunen.

 

www.bydalen.no

Vellet er som kjent på nettet. Her finner du nyheter og saker relatert til velforeningens virksomhet og ikke minst viktig: her blir referater fra alle styremøter samt den viktigste korrespondansen med kommunen og andre lagt ut tilgjengelig for alle medlemmene.

Web interesserte/kompetente bes melde seg til innsats!!!

 

Skøyte og flomlyskomiteen

Rolf og John innledet sesongen med en intens vanningsstafett. Senere flott innsats til måking og vanning fra Henning Fog og Håvard Kristoffersen.

 

Lekeplasskomiteen

På grunn av hærverk og slitasje har enkelte av apparatene måtte monteres ned i løpet av året. Styret har fått midler fra lokalsamfunnsutvalget og nytt utstyr er montert.

 

 

Bydalen 16.03.2009 

 

 

John L. Jones

STYRELEDER

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS