Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Protokoll fra årsmøte 2004 PDF Skriv ut E-post

Årsmøtet i Bydalen Vel ble avholdt 31. mars 2005 på Gjærhuset, Fredrikstad Bryggeri, med 53 medlemmer til stede.

 

1.      Innkallingen til årsmøtet ble godkjent.

2.      Leder John L. Jones ble valgt til møteleder.

3.      Sekretær Hanne Sekkelsten ble valgt til referent.

4.      Torill og Thor Andersen ble valgt til å underskrive protokollen.

5.      Torill og Thor Andersen ble valgt til tellekorps.

6.      Årsberetning for 2004:

 

Styret

Styret har i 2004 hatt følgende sammensetning:

 

John L. Jones                          leder

Hanne Sekkelsten                    sekretær

Hans Martin Brandstorp        kasserer

Knut Erik Hymer                    trafikk-og utbyggingskomité

Thomas Roaldsnes                   styremedlem

Thor Andersen                         styremedlem

 

Det har vært avholdt 11 styremøter.

 

Medlemstall

Velforeningen har 92betalende husstander pr 31.12. 2004. (Vi bør mobilisere flere !)

Kontingenten på kr 150 pr husstand har vært uendret.

 

Tradisjonelle arrangement:

 

Grillfesten

Var i år utsatt til etter ferien og gikk av stabelen 21. august. Oppmøtet var sånn middels. Det ble arrangert noen barneleker o.l.

I 2005 skal festen avholdes lørdag 4. juni.

 

Lillejulaften

Ble feiret på tradisjonelt vis. Nisseorkesteret var som vanlig på topp og komitéen hadde sørget for tilstrekkelig mange lysrekker til at treet beholdt lysene gjennom hele julen, (tross de vanlige vandalene og noen velt i vindkastene i romjulen.)

 

Juletrefest

3. januar, som vanlig på Gjærhuset.Det ble servert pølser, is og brus. Klatremus stakk innom som vanlig.

 

Trafikkforholdene

Trafikk-komiteen har også i år vært slått sammen med utbyggings/regulerings-komitéen og har jobbet tett med styret. Det har vært avholdt 15 møter og utøvd et betydelig engasjement over for TD og andre kommunale etater. Hoved-problemene har vært:

 

Fremmedparkering

Næringsakademiet, sykehusansatte og en del NSB passasjerer benytter Bydalen som gratis langtidsparkeringsplass. Skaper store problemer for snebrøyting og fremkommelighet. (og ikke så liten praktisk og psykologisk belastning.) Styret foreslår at det tas initiativ til å innføre ”parkeringsforbud bortsett fra for beboere”, dvs en form for parkeringskort som på Cicignon el.l.

 

Gjennomkjøringstrafikk

Både pga. hastighet og antall biler. Dette har vært et årelangt problem i seg selv og forsterkes ytterligere ved de forestående bryggeri-planene. Bryggeriet har foretatt en egen trafikktelling ”for å kunne dokumentere at de ikke vil medføre mer-belastning”. Deres strategi er åpenbart å dokumentere at dersom de stenger gjennomkjøringstrafikken i Bydalen blir nedgangen så stor at deres egen trafikk (som utgjør ca det samme) da ikke medfører øking……

Utenå ta hensyn til at problemene i dag er så store at de må reduseres betraktelig.

Dvs: Etter stengning er det ikke rom for ytterligere øking.

 

Trafikk-aksjon

For å understreke vellets standpunkt og for å teste mobiliseringen har det vært arrangert en rekke aksjoner med til dels stor effekt, og det nok en del syndere som begynner å forstå at Bydalen ikke er spesielt mottagelig for unødvendig besøk. Det  er åpenbart at dersom vi mener noe med å ville hindre gjennomkjøring vil det være helt nødvendig at det gjennomføres systematiske aksjoner over et så langt tidsrom at det ikke lenger er et aktuelt alternativ å benytte Bydalen som ”en del av riksveinettet” (se egen sak)

 

Tiltak

Det har vært diskutert alt fra komplett stenging til ”bare et skiltet forbud”.  

Etter meget grundige vurderinger er styret kommet frem til at den eneste optimaliserte løsning som vil fungere er at det ”stenges for gjennomkjøring for alle andre enn beboere gjennom de tre lekkasjepunktene Losjeveien, Albert Torps vei og Sissis vei.”

 

Vi er kommet frem til at den løsning som synes å ville gi minst problemer for beboerne og samtidig oppnå best mulig effekt er å lage ”gatetun” i de tre gater mellom Sportsveien og Bydalen allé. Det skiltes ved Dammyr og begynnelsen av Bydalsveien at ”gjennomkjørig ikke er tillatt i Bydalen”. Ved de tre veiene blir det skiltet at ”Gjennomkjøring er forbudt bortsett fra kjøring til eiendommene”. Det lages innsnevret gatetun som visuelt signaliserer at det ikke er gjennomkjøring. Samtidig vil det være mulig for beboerne å komme fra den ene siden til den andre. (Så må det utøves en betydelig bistand fra alle til organisert å melde alle som bryter forbudet inntil dette ikke lenger er et alternativ.)

Forslaget er diskutert i møte med TD , plan&miljø m.fl. som er enige i at dette er den beste løsningen ”bare ingen av etatene behøver å belaste sine budsjett…”

 

Utbygging

Bryggeriprosjektet

Dette dreier seg om ca 150 leiligheter hvorav opprinnelig fordelt med 45 leiligheter med inn/utkjøring via Sportsveien/Bryggeribakken og 45 via Bydalsveien/Bydalen Allé.

Her har det vært frem og tilbake siden i fjor. Plan&miljø har hatt innvendinger, både pga store motforestillinger mot de landskapsmessige konsekvenser og ikke minst mot trafikk-løsningen. Styrets mobilisering med innvendinger i et titalls brev bidro i stor grad til å få gjennomslag for dette. Prosjektet ble av Planutvalget sendt tilbake til utbygger med beskjed om betydelig reduksjon.

I disse dager foreligger revidert løsning som imidlertid bærer preg av ”tallmagi” og det som kun må betegnes som en kosmetisk reduksjon.

Spesielt viktig har det vært å få fokusert på at selv om utbygger nå hevde at det nå kun vil bli 2x35 leiligheter biler  i nn/ut Bydalen så er det fortsatt 200 parkeringsplasser som sogner inn/ut her. I tillegg ca 40 fra Block Watne.

Altså ett helt annet tall enn utbyggerne offisielt legger frem.

 

Block Watne prosjektet

Her planlegges 22 nye boliger i skråningen rett overfor bryggeriet (nord for parkering og lagerutsalg). Det er innsendt reguleringsforslag via samme arkitekt som bryggeriet.

 

Lokalsamfunnsprosjektet/Cicignon

Kommunen har tatt initiativ til å organisere lokale organisasjoner, velforeninger, osv. i de forskjellige delene av kommunen i et systematisk samarbeid som betegnes ”lokalsamfunnsprosjektet”. Dette fungerer som et slags ”mini-byråd” og gir nokså direkte kontakt til politikerne og administrasjonen.

John L. Jones er vellets representant og også valgt til formann i utvalget.

Viktige saker er Cicignon skole, kommunikasjonen (manglende sådan) med den kommunale administrasjon og trafikkforholdene i området.

Vi har fått kr 70.000,- til Bydalen vel til div tiltak, herav kr 25.000 til historiebok prosjektet.

Forslag til ytterligere tiltak mottas.

 

Service råd

Kommunen har nedsatt et ”serviceråd” bestående av representanter fra tre av lokalsamfunnsutvalgene i tillegg til rådmannen, leder for servicetorget og serviceansvarlig i kommunen. Har du problemer med kommunikasjon med de forskjellige kommunale etater - (hvem har ikke det ?) – har du nå mulighet til kontakt direkte inn til rådmannen og de ansvarlige.

Cicignon er representert ved:

John L. Jones,  Bydalen allé 10,  mob 920 12345,  mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen (ta gjerne kontakt)

 

www.bydalen.no

Vellet er som kjent på nettet og web-sidene begynner så småningom å bli bra. Prøv selv!

Hans Fredrik Sandberg har nedlagt en stor jobb og har hatt med seg Ulf Davidsen og Thomas Roaldsnes og Fredik Nordland

Her finner du nyheter og saker relatert til velforeningens virksomhet og ikke minst viktig: her blir referater fra alle styremøter samt den viktigste korrespondansen med kommunen og andre lagt ut tilgjengelig for alle medlemmene.

 

På årsmøtet sender vi rundt en liste hvor de som ønsker kan registrere sin mail-adresse og mobil-nummer, noe som muliggjør SMS-kontakt/mobilisering osv.

 

Wiesebanen

Banen var som kjent i sørgelig forfatning og det var sårt nødvendig med rehabilitering. Banen ble i sommer frest og sådd till. Nå håper vi at forholdene blir fine til sommeren.

 

Lekeplass-komiteen

I år foretatt den sedvanlige kontroll og oppfølging av lekeplassen og utstyret. På årets program står nye fotballmål (og minimål til bruk på isbanen ?)

 

Skøyte- og flomlyskomiteen

Grunnet den spesielt milde vinter har det ikke vært mulig å islegge i vinter, (og av hensyn til det nye gresset har vel heller ikke dette vært spesielt ugunstig.

Neste vinter satser vi imidlertid på en knallfin skøytesesong.

 

Historiebok-komiteen

Komiteen har nedlagt et betydelig arbeide gjennom mange år og resultatet foreligger på årsmøtet. Det er bare å glede seg over det flotte resultatet.

 

Årsberetningen ble lest opp og godkjent av årsmøtet

 

 

7.      Regnskap

 

Regnskapet ble lest opp og godkjent.

 

 

8.      Kontingent

 

Kontingenten for år 2005 ble vedtatt uendret til kr. 150,-.

 

 

9.      Innkomne forslag

 

Styret hadde ikke mottatt noen forslag til årsmøtet.

 

 

10.   Diverse orienteringer

 

Anleggsarbeider i Bydalen Allé

 

En representant fra kommunen og en representant fra Cowi AS orienterte om de planlagte gravearbeidene i Bydalen Allé. Hele hovedledningsnettet i gaten skal rehabiliteres. I dag er det felles rør for alt vann fra eiendommene. Røret er gammelt og det at det kun er ett rør fører lett til oversvømmelse. Nå skal vann fra eiendommene deles i tre ulike rør.

 

Arbeidet vil sannsynligvis starte i midten av mai og skal senest være ferdig 01.10.05. Det skal graves midt i gata. Det vil alltid være tilgang til eiendommene. Det skal om kort tid sendes ut et informasjonsskriv fra kommunen til alle berørte beboere.

 

Kommunen vil kreve at vi beboere bytter gamle rør inn til eiendommene om til plastrør. Det vil bli gitt et pålegg om dette med ett års frist. Vi vil få et tilbud på denne jobben.

 

Vi må regne med at det i perioder vil bli kortvarig stenging av vann, ca. 2-3 timer om gangen. Vi vil bli orientert om dette på forhånd.

 

Dette blir første etappe av flere for Bydalens vedkommende. Store deler av gatene i Bydalen vil etter hvert bli gravd opp på tilsvarende måte.

 

Velforeningen v/leder John L. Jones understreket viktigheten av at de som utfører arbeidet rydder opp etter seg. Det er dessuten ikke ønskelig med riggplass på Wiesebanen.

Fra salen ble det overfor representantene fremmet ønske om at det blir lagt ned bredbåndskabel når det nå likevel skal graves.

 

 

Bryggeriprosjektet - Trafikksituasjonen i Bydalen

 

John L. Jones holdt på vegne av styret og Trafikk- og utbyggingskomiteen en orientering om Bryggeriprosjektet.

 

Det er nå klart at det blir utbygging på bryggeriområdet. Velforeningen har vært og er fortsatt spesielt opptatt av trafikksituasjonen. I den forbindelse er det nyttig at vi tidligere har avholdt en omfattende trafikktelling. Vi har fått gehør for denne i kommunens administrasjon.

 

Velforeningen utarbeider for tiden en løsning på trafikkproblemet sammen med utbyggeren. Utbyggeren vil ikke få noen utbyggingsavtale med kommunen hvis ikke alle parter har kommet til enighet på dette punktet.

 

Vi kommer til å holde på at gatebruksplanen skal gjennomføres. Vi mener dessuten at gjennomkjøringstrafikken i Bydalen må stanses for alle andre enn vi beboere.

 

Det kom et innspill fra salen om at det er ønskelig å få tilbake gangfelt i Bydalen. De gamle har etter hvert blitt borte.

 

Websiden

 

Thomas Roaldsnes orienterte om web-siden. Det ble sendt ut en liste for registrering av

e-postadresser.

 

 

 

 

Historiebokprosjektet

 

Hans Martin Brandstorp orienterte om det arbeidet komiteen har lagt ned i forbindelse med utarbeidelse av boka. Han hadde fått et prøvetrykk, og dette ble vist frem. Boka vil bli endelig ferdig om et par uker.

 

Jubileum

 

Bydalen Vel blir 20 år i år. Dette skal markeres under årets grillfest den 4. juni. John L. Jones, Thor Andersen, Haldis Jacobsen og Thor-Erik Bjørnstad utgjør jubileumskomiteen.

 

Evt.

 

Lille julaftenkomiteen fremmet et ønske om akevitt i forbindelse med sitt årlige arrangement. Dette forslaget ble godkjent.

 

Thor-Erik Bjørnstad fremmet et forslag om å opprette en ryddekomité. Dette forslaget ble vedtatt. Komiteen har foreløpig bare to medlemmer, men har mandat til selv å sørge for utvidelse.

 

11.  Valg av nytt styre

 

Valgkomiteen har bestått av Kari Romberg, Rune Stene og Hanne Sekkelsten.

Årsmøtet støttet komiteens innstilling og valgte følgende nytt styre i Bydalen Vel:

 

Hans Martin Brandstorp          Gjenvalg         

John L. Jones                          Gjenvalg

Hanne Utne                             Ny

Synnøve Hellsten                     Ny

Wendla Evensen                      Ny

Leder av utb-/ trafikkomité   Ny

 

Varamedlemmer:

Henning Fog                            Ny

Wenche Jensen                        Ny

 

12.  Valg av komitémedlemmer

 

Årsmøtet valgte følgende komitémedlemmer i Bydalen Vel:

 

Lekeplasskomité

 

Henning B. Fog

Gjenvalg

Fredrik Norland

Gjenvalg

Veslemøy Gjeldnes

Gjenvalg

 

 

 

Lillejulaftenkomité

 

Hans Fredrik Sandberg

Gjenvalg

Lisbeth Lindahl

Gjenvalg

Jostein Gleditsch

Gjenvalg

Henrik Holmquist

Gjenvalg

 

 

 

Juletrefestkomité

 

MargreteWilhelmsen

 

Gjenvalg

Karianne Fog

Gjenvalg

Hanne Sekkelsten

Ny

 

 

 

Skøyte- og flomlyskomité

John L Jones

Gjenvalg

Thorvald Møller

Ny

Rolf Næss

Ny

Jahn Åge Breivik

Ny

Knut M. Fredriksen

Ny

Stig Aarø

Ny

Espen Evensen

Ny

 

 

 

Utbyggingskomité og trafikkomité

Knut Erik Hymer

Gjenvalg

John L Jones

Gjenvalg

Espen Evensen

Ny

Jostein Gjeldnes

Ny

Mathias Becker

Ny

Christian Günter

 

Ny

 

Grillfestkomité

 

Henning Lønn

Gjenvalg

Elin Økstad

 

Gjenvalg

Christian Günter

Gjenvalg

 

Bydalsorkesteret

 

Wendla Evensen

Gjenvalg

Tormod Gangfløt

Gjenvalg

Jon Erik Lindberg

Gjenvalg

Arvid B. Johannesen

Gjenvalg

Thomas Roaldsnes

 

Ny

 

 

 

Web-komité

 

Fredrik Norland

Hans Fredrik Sandberg

Gjenvalg

Gjenvalg

Thomas Roaldsnes

Gjenvalg

       

 

Ryddekomité

Thor-Erik Bjørnstad       Ny

Marianne Berrum          Ny

 

Valgkomité

Knut Erik Hymer           Ny

Thomas Roaldsnes        Ny

Revisor

Stig Anders Aarø          Gjenvalg

 

Komiteene kan utvide seg selv etter behov i valgperioden. Styret skal imidlertid informeres om endringer i komiteene.

 

Årsmøtet ble avsluttet på tradisjonelt vis, med spekemat og passende drikke.

 

 

Fredrikstad 29.05.05

 

Hanne Sekkelsten

Referent

 

 

Torill Tangen                                        Thor Andersen

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS