Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Protokoll fra årsmøte 2002 PDF Skriv ut E-post

Årsmøtet i Bydalens Vel ble avholdt 30. april 2003 på Gjærhuset, Fredrikstad Bryggeri, med 51 medlemmer til stede.

 

 

  1. Innkallingen til årsmøtet ble godkjent.
  2. Leder Rune Stene ble valgt til møteleder.
  3. Sekretær Hanne Sekkelsten ble valgt til referent.
  4. Torill og Thor Anderssen ble valgt til å underskrive protokollen.
  5. Kari Romberg og Hanne Sekkelsten ble valgt til tellekorps.
  6. Årsberetning for 2002:

Styret

Styret har i 2002 hatt følgende sammensetning:

Rune Stene leder

Hanne Sekkelsten sekretær

Jostein Gleditsch kasserer

Hans Fredrik Sandberg styremedlem

John L. Jones styremedlem

Kari Romberg styremedlem

Knut Erik Hymer leder av trafikk- og miljøkomité

Henning Fog leder av lekeplasskomité

 

Det har vært avholdt 8 styremøter.

 

Medlemstall

Velforeningen har 85 betalende husstander. Kontingenten har vært uendret på 150 kroner per husstand.

Tradisjonelle arrangement

Grillfesten gikk av stabelen 8. juni 2002. Det ble arrangert leker og konkurranser for barna, og alle fikk premier i form av is og diplom.

Lille julaften ble feiret på tradisjonelt vis i Bydalen. Det var kommet snø, og dette var med på å lage en fantastisk ramme rundt arrangementet. Lillejulaftenkomiteen hadde ordnet med juletre, og det ble servert gløgg og pepperkaker. Bydalens eget nisseorkester sørget for stemningsfull musikk til gang rundt juletreet. Nissefar kom med hest og vogn, og hadde med seg godteposer til barna.

Juletrefest ble arrangert på gjærhuset. Det ble servert varme pølser og kald drikke, og barna

ble underholdt med trommespill.

 

Trafikkforholdene

Trafikkforholdene i Bydalen har, i likhet med tidligere år, vært et svært aktuelt tema på styremøtene. All oppmerksomheten rundt trafikksituasjonen i Bydalen har omsider gitt noen resultater.

I svingen på begynnelsen av Bydalsveien var det tidligere ofte uoversiktlig på grunn av de mange parkerte bilene i veikanten. I 2002 ble det satt opp et parkering forbudt-skilt på denne strekningen.

Det har ofte blitt registrert biler i høy hastighet gjennom Bydalen til tross for at fartsgrensen er på 30 km/t. Som et ledd i et forsøk på å begrense hastigheten er det satt opp to ganger to innsnevringer i Sportsveien.

 

Lokalsamfunnsprosjekt Cicignon

Kommunen ved Plan- og miljøseksjonen/Miljøbyprosjektet tok i oktober 2000 initiativ til å la lokale organisasjoner, velforeninger osv i de forskjellige delene av kommunen delta aktivt i prosjektarbeidet. I Cicignon lokalsamfunn inngår for uten Bydalens Vel: Cicignon. Lahellemoen, Apenesfjellet, Gullbergsiden og Bellevue.

Det har blitt utarbeidet en stedsanalyse og en oppsummering med konkrete forslag til tiltak. For Bydalen er det bevilget støtte på ca kr 70.000,- bl.a. til realisering av tiltak innen gatebruksplanen, fartsdempende tiltak, Wiesebanen og lekeplassen, samt planering til ny lekeplass ovenfor bryggeriet. Herav også ca kr 20.000,- til historiebokprosjektet.

Lokalsamfunnsgruppen med representanter for hver av velforeningene har konkretisert seg som et meget aktivt utvalg med ukentlige møter og spesiell fokus på tre felles problemområder: 1) Tungt engasjement mot kommunens vedtak om å utsette utbyggingen og oppgraderingen av Cicignon skole på ubestemt tid. 2) Konkrete utspill over for den felles opplevelse av tungrodd og vanskelig kommunikasjon med kommunens forskjellige etater og teknisk drift i særdeleshet. 3) Trafikksituasjonen. Både hovedtrafikk; St.Croix krysset osv, og interne gjennomkjørings,- og parkeringsproblemer.

 

 

Arbeidet har allerede båret frukter: 07.05.03 blir det offentlig "høring" vedrørende de utsatte Cicignon-skoleplanene med gruppelederne fra samtlige politiske partier i panelet.(Møt frem!)

Vi har også fått til et fast utvalg, "Service-utvalget", med rådmannen og to fra administrasjonen sammen med tre representanter fra velforeningsutvalget. Dersom du opplever kommunikasjonsproblemer i forhold til kommunen har du nå mulighet for direkte henvendelse ganske høyt opp, og direkte inn, i de kommunale irrganger.

Bydalen vels representant er: John L. Jones, Bydalen allé 10, tlf: 920 12345. Ta gjerne kontakt.

 

Utbyggingsplaner

Det foreligger flere prosjekter under utvikling i vel-området.

 

Block Wathne -Stenhammevn./Bydalsveien

Her er det utarbeidet forslag til reguleringsplan for ca 16 nye boliger i den nordvestvendte skråningen vis a vis bryggeriet, altså nord for parkering og lagerutsalget. Prosjektet har stått i stampe i lengre tid pga problematiske adkomstforhold m.m. og det er ennå ikke innsendt endelig forslag til reguleringsplan.

Bryggerifjellet – "Gjærhuset as" – Borg Bryggeri Holding AS

Her arbeides det med et kjempeprosjekt for ca 150 leiligheter dels i høye blokker plassert i fjellskråningen opp mot Kringsjå og dels noen rekkehus samt noen eneboliger mot Stenhammerveien. Det har vært avholdt et nytt orienteringsmøte før påske og det forventes at forslag til reguleringsplan vil bli innsendt i løpet av mai måned.

Prosjektet vil, for uten det inngrep i landskapet det vil innebære, medføre store, økte trafikkbelastninger gjennom Bydalen. Det foreslås at ca 100 av de totalt 150 biler det planlegges for skal kjøre ut Bydalsveien og Sportsveien mens resten skal ut fra toppen av fjellet, dvs via Fagerliveien og Hassingen. Det er vel imidlertid ikke usannsynlig å regne med at det fort kan bli en dobling av bilantallet og det gjelder nå å forutse hvordan vi skal forholde oss til å få 2-300 ekstra biler gjennom Bydalen.

 

Websiden

Velforeningen har fått egen hjemmeside på Internett. Adressen er www.bydalen.no. Her vil det løpende bli lagt ut aktuell informasjon. Det vil etter hvert også bli mulig å sende e-post til styret. En egen komité er også opprettet.

 

Komiteenes arbeide

De fleste komiteene har vært i arbeid også i denne perioden. Som tidligere nevnt er det komiteenes fortjeneste at de tradisjonelle sosiale arrangementene som grillfesten, juletrefesten og lillejulaften – samlingen med musikk fra Bydalsorkesteret ble gjennomført.

 

 

Lekeplasskomiteens innsats for Bydalens lekeplass har gjort at denne kan benyttes til stor glede for mange små. Skøyte- og flomlyskomiteen har, også denne vinteren gjort en flott jobb med å sørge for at barna i hele Cicignon skolekrets fikk en skøytebane. Historiekomiteen arbeider med Bydalens historie og valgkomiteen har sørget for at også dette årsmøtet kan velge nytt styre og nye komtémedlemmer.

Årsberetningen ble lest opp og godkjent av årsmøtet

 

7. Regnskap

Regnskapet ble lest opp og godkjent.

Det kom et forslag fra salen om at styret oppretter konto i en bank som gir mer i renter. Styret skal vurdere dette nærmere.

 

8. Kontingent

Kontingenten for år 2003 ble vedtatt uendret til kr. 150,-.

Styret foreslo at det ikke lenger skal være noen automatikk i at halv kontingent overføres til en egen lekeplasskonto. Det er ikke lenger like stort behov for penger til lekeplassen. Forslaget ble vedtatt.

 

9. Innkomne forslag

Styret hadde ikke mottatt noen forslag til årsmøtet.

 

10. Diverse orienteringer

 

Bryggeriprosjektet

John L. Jones holdt på vegne av styret og utbyggingskomiteen en orientering om Bryggeriprosjektet.

Utbyggerne er innstilt på å samarbeide med velforeningen, og vi er i god dialog med dem.

Følgende punkter fremstår som viktige å følge opp fremover:

  1. Hvordan blir det hele seende ut?
  2. Trafikksituasjonen i Bydalen.
  3. Anleggsproblematikk i forhold til vann/kloakksystem, Bingedammen og skole.

Innspill vedrørende Bryggeriprosjektet kan gis til John L. Jones.

 

Lokalsamfunnsprosjektet

Det er etablert en "tverrvelforening". Denne skal konsentrere seg om tre punkter:

  1. Kommunikasjon med kommunen.
  2. Cicignon skole.
  3. Trafikksituasjonen.

Tverrvelforeningen er svært aktiv og hadde en periode daglige møter.

Det blir arrangert debatt med representanter fra ulike politiske partier om situasjonen ved Cicignon skole den 07.05.03.

Velforeningen har fått økonomisk støtte via Lokalsamfunnsprosjektet til tiltak for Wiesebanen. Noe penger skal også gå til historiebokprosjektet og lekeplass.

Wiesebanen

Kommunen skal sette opp ny port slik at ingen kan gå over banen. Styret har innhentet anbud på den jobben som må gjøres for å få banen i skikkelig stand.

Grensene for velforeningen

På neste årsmøte må vi ta en ny diskusjon om de geografiske grensene for velforeningen.

Vi har fått en henvendelse fra velforeningen på Lahellemoen som ønsker samarbeid om grensedragningen.

Innsnevringer i Sportsveien

Kommunen har anlagt innsnevringer i Sportsveien som et fartsregulerende tiltak. Det var ulike meninger fra salen om farten var blitt redusert som følge av innsnevringene. Den ene innsnevringen står i veien for en innkjørsel, og skal derfor kuttes noe.

Websiden

Bydalens Vel har fått egen hjemmeside på www.bydalen.no. Siden skal holdes jevnlig oppdatert. Det er mulig å få tilsendt SMS med informasjon om hva som blir lagt ut.

Historiebokprosjektet

Komiteen jobber aktivt og har planer om å få ferdig en bok om ca. ett år.

Dugnad

Styret orienterte om at det vil bli arrangert dugnad lørdag 10.05.03.

 

 

11. Valg av nytt styre

Valgkomiteen har bestått av Haldis Jakobsen, Turid Kongrød og Ulf Morten Davidsen.

Årsmøtet støttet komiteens innstilling og valgte følgende nytt styre i Bydalens Vel:

John L. Jones Ikke på valg

Hanne Sekkelsten Ikke på valg

Kari Romberg Ikke på valg

Knut Erik Hymer Ny, valgt for 2 år

Hans Martin Brandstorp Ny, valgt for 2 år

Thomas Roaldsnes Ny, valgt for 2 år

Styret konstituerer seg selv på første styremøte etter årsmøtet.

 

12. Valg av komitémedlemmer

 

Lekeplasskomité

Henning B. Fog Gjenvalg

Fredrik Norland Gjenvalg

Veslemøy Gjeldnes Gjenvalg

Jostein Gleditsch Ny

 

Lillejulaftenkomité

Kjell Kvisvik Gjenvalg

Morten Ljosland Gjenvalg

Hans Fredrik Sandberg Ny

Lisbeth Lindahl Ny

 

Juletrefestkomité

Wendla Evensen Gjenvalg

Anne Louise Andreassen Gjenvalg

Hege Lier Ny

 

Skøyte- og flomlyskomité

Espen Kiønig Gjenvalg

Jostein Gjeldnes Gjenvalg

John L. Jones Gjenvalg

Carl Morten Gjeldnes Ny

 

Miljø- og trafikk-komité

Knut Erik Hymer Gjenvalg

Pia Sørensen Gjenvalg

Elke Becker Gjenvalg

Maria Brevik Ny

 

Grillfestkomité

Henning Lønn Gjenvalg

Elin Økstad Ny

 

Bydalsorkesteret

Tormod Gangfløt Gjenvalg

Sigurd Alnes Gjenvalg

Jon Erik Lindberg Gjenvalg

Wendla Evensen Gjenvalg

Arvid Bertheau Johannessen Gjenvalg

Rolf Næss Gjenvalg

 

Historiekomité

Hans Martin Brandstorp Gjenvalg

Jon Erik Lindberg Gjenvalg

Haldis Jacobsen Gjenvalg

Pia Sørensen Gjenvalg

Knut Morten Fredriksen Gjenvalg

 

Utbyggingskomite

Rune Stene Gjenvalg

Ulf Morten Davidsen Gjenvalg

John L. Jones Gjenvalg

Inger May Gluppe Aarø Gjenvalg

 

Valgkomité

Rune Stene Ny

Hans Fredrik Sandberg Ny

Jostein Gleditsch Ny

 

Revisor

Stig Anders Aarø Gjenvalg

Komiteene kan utvide seg selv etter behov i valgperioden. Styret skal imidlertid informeres om endringer i komiteene.

Bredbåndkomiteen ble foreslått nedlagt. Dette ble vedtatt.

Styret foreslo at Utbyggingskomiteen og Trafikk- og miljøkomiteen slår seg sammen. Dette forslaget ble også vedtatt.

 

Årsmøtet ble avsluttet på tradisjonelt vis, med spekemat og passende drikke.

 

Fredrikstad 02.06.03

 

 

Hanne Sekkelsten

Referent

 

 

Torill Anderssen Thor Anderssen

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS