Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Årsberetning til årsmøtet 2011 PDF Skriv ut E-post

 

Årsmelding 2011

Til årsmøtet i Gjærhuset 14.03 2012

 

Styret

Styret 2011/2012 har hatt følgende sammensetning:

 

Anette M. Syversen               Leder

Marianne Otterstad                Nestleder       

Ole-Henrik Leister                 Kasserer

Maya Bergset                         Sekretær

Bodil Sundbye                       Styremedlem

Henrik Holmquist                   Trafikk- og utbyggingskomitee

 

 

Det har vært avholdt 6 ordinære styremøter, i tillegg til 2 ekstraordinære møter i forbindelse med skifte av bank og uttale til reguleringsplanen for Bryggerifjellet.

 

Medlemstall

I 2011 var det 94 betalende medlemmer, 2 mindre enn året før. Vi fikk inn kr. 18.750,- kr. i kontingentpenger. 

Vi økte kontingenten fra 150,- til 200,- kr. etter vedtak fra fjorårets årsmøte. Kontingenten vil bli uendret i 2012.

 

 

Tradisjonelle arrangementer i regi av komiteene:

Vårdugnad

Lørdag 30. april 2011 var det vårdugnad i Bydalen. Folk møtte opp og bidro med å rydde og feie i gatene, rundt lekeplassen og på Wiesebanen. Barna som hjalp til fikk is som takk for innsatsen.
 

Grillfest/garasjesalg

Det ble en hyggelig, men kald grillkveld på Wiesebanen 27.august. Og i løpet av natten ble været så dårlig, at partyteltet vårt blåste i stykker. Teltet er nå kastet og det vil antakeligi 2012 bli kjøpt inn et nytt, billig telt, som er enklere å sette opp enn deg gamle.                 

Garasjesalget dagen etter, den 28.august, var derimot ingen suksess og det var ikke bare været sin skyld. Det kom nesten ikke folk, fordi det var gatesalg overalt den dagen. Vi vil derfor ikke være med på et slikt felles opplegg igjen. Skal vi har garasjesalg igjen vil vi arrangere det selv.

 

Lille julaften

Tradisjonen tro ble det julegrantenning kl.17 på kvelden før kvelden.  Det var en mild kveld og ingen snø i sikte, men oppmøte ble bra. Minst 100 bydalsboere møtte opp, og ønsket hverandre god jul. Grana var høy og lysene skinte. Helene og Svein Erik var på plass med servering av gløgg og pepperkaker. Nisseorkesteret lot stemningen gli inn med svingene juletoner, og når nissen kom med godter til barna, ja da ble det jul i bydalen i år også.

 

Juletrefest:
Tirsdag 3. januar 2012 møtte barn og voksne opp til juletrefest i Gjærhuset, Bryggeriet.
Alexander Hermansen underholdt med utdrag fra "Alexander’s Ark" til barnas store glede. Julenissen kom også på besøk med godtepose.
Det var god stemning med sang og gang rundt juletreet. Tradisjonell Bydalsservering.

 

Annet arbeid:

 

Skøyte- og flomlyskomitèen

Skøytekomiteen har i år, som tidligere år, bestått av John Jones, Knut Morten Fredriksen, Hans Fredrik Sandberg og Rolf Petter Næss.I forhold til de 2 siste vintre har dette nesten vært et hvileår, og det liker komiteen ikke. De trives best med 15 blå og en vannslange med trøkk!!

Defikk lagt is siste uka i januar og denne holdt seg sånn ca ut uke 8/vinterferien, deretter kom «varmen» og en miniplanlagt skøytedag søndag 4/3 måtte avlyses.

Det har kun vært behovfor traktorbrøyting 2 ganger i år. Det sier litt om hvor begredelig vinteren har vært.Brøyting ble utført av Morten Knutsen, Cicignon,før vanning av første lag, deretter en brøyting av Espen Røed, Bydalen,etter vinterens andre snøfall.

 

Gatenavnskilt:

Styret har i løpet av året som gikk fått oversikt over hvor det mangler skilt med gatenavn i Bydalen og har nå overlevert dette til kommunen. De har lovet å få opp nye skilt i løpet av våren 2012.

 

Forskjønnelse og investering:

Nytt rasteplassbord på lekeplassen og to store kasser med blomster på sjikanene i Sportsveien, ble bestilt og kom på plass før sommeren. Vi måtte også erstatte et fotballmål og diverse småreparasjoner er utført på lekeplassen.

Det er innkjøpt en ny leke, ”Virvel”, takket være penger gitt av Seal Engineering ved Håvard Kristoffersen. Denne vil bli plassert der sandkassen er i dag.

 

Vi har søkt og er ble rett før utgangen av året innvilget kr. 20 000,- i støtte til forskjønning/nyinvestering i nærmiljøet fra Lokalsamfunnsutvalget:

Pengene vil bli brukt til å sette ut en tredje blomsterkasse, samt plante nye blomster i de to eksisterende kassene. Det er enda ikke avgjort hvilke flere tiltak som skal prioriteres, men helt sikkert er det at det at noen av pengene vil gå til å montere den nye leken på lekeplassen forsvarlig.

 

Kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023, vedtatt 16.06.2011.

Wiesebanen + vestre del av tennisbanen er nå vedtatt og markert som friområde på plankartet.  Vi vil arbeide videre med et av målene i planen:

”Mulighet for fysisk aktivitet og rekreasjon, gjennom gode grøntarealer og god tilrettelegging for myke trafikanter”

 

Bjørketrærne i Bydalen:

Kommunen felte fem gamle trær i Bydalen Allè i løpet av 2011, og ytterligere fem trær vil bli tatt ned sommeren 2012 pga. av sikkerheten. Styret har møtt kommunenfor å diskutere nye trær og de positive til å plante nye, men det er ikke penger på budsjettet nå. Styret vil jobbe videre med denne saken i 2012 ved å avtale et nytt møte med kommunen for å komme fram til et forslag til en plan for når trærne skal være på plass igjen. I tillegg til vil vi informere politikerne og minne om den opprinnelige planen om en ”grønn korridor” i Bydalen Allé.  

 

 

Facebook:

Bydalen vel kom på facebook rett før årsskiftet og vil gjerne ha flere venner.

 

Utbygging:

Bydalen vel har i 2011 fulgt opp fire ulike prosjekter: Bryggerifjellet, Stenhammerveien, Wiesebanen og Dammyrprosjektet. Alle dokumenter/korrespondanse i forbindelse med dette er blitt scannet og ligger nå på hjemmesiden vår.

Styret har tatt initiativ til å få en kontaktperson i kommunen for å holde oss orienter om de ulike sakene, men det er ikke mulig. Prosedyren er at kommunen gir denne informasjonen til Lokalsamfunnsutvalget, som igjen skal formidle den videre til velforeningene.

 

Vi uttalte oss innen høringsfristen den 23.mai i forhold til endring av reguleringsplan for Bryggerifjellet. Styret hadde ingen innvendinger mot planen, men uttalte oss positivt i forhold til at trafikken var blitt ledet en annen vei enn gjennom Bydalen og at det var beholdt et stort grønt område i forlengelsen av ”den grønne korridoren” i Bydalen Allé.

Reguleringsplanen for Stenhammerveien er alt vedtatt. Der vil det komme 22 nye boenheter til høyre langs veien.

 

Bryggeriet:

Styret, v/trafikkkomiteens leder Henrik, uttalte seg i media i forbindelse med at San Miguel vurderte å etablere seg i Bryggeriet. Vi ga uttrykk for vår bekymring med tanke på en kraftig trafikkøkning med store tankbiler gjennom Bydalen. Heldigvis løste saken seg av seg selv ved at San Miguel trakk seg fra prosjektet.

 

Trafikksikkerhet:

Styret hadde planlagt en ny trafikktelling i høst for å avdekke om trafikken har økt eller ikke etter at den nye brua til Kråkerøy åpnet. Vi er usikre på effekten av den nye brua, men farten bekymrer oss like mye som før. Vi vil avventet ny trafikktelling til det nye kjøremønsteret har satt seg, men ser for oss en ny telling i 2012.  I tillegg ønsker vi fortsatt å arbeide med sjikaner o.l for å få ned farten.

Styret har i 2011 vedtatt, etter inspirasjon fra Lokalsamfunnsutvalget, at det skal arrangeres ”vandringer” to ganger i året hvor beboerne i Bydalen vil bli invitert til en tur i området for å se hvor det mangler lys, er uoversiktelig pga. hekker, hull i asfalten osv. Vi ser for oss at dette skal være en sosial ”happening” der også barn kan være med. Vandringen vil bli annonsert på hjemmesiden, sms og facebook.

 

Ny bankforbindelse:

Nordea har varslet at de vil innføre nye gebyrer for bedriftskunder. Styret har undersøkt med andre banker og har nå opprettet en ny konto i DNB. Nordea har ikke innført de nye gebyrene enda. Styret avventer overføring til ny bank til det skjer.

 

Anette M. Syversen             

Leder

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS