Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Fredrikstad kommune PDF Skriv ut E-post

Fredrikstad kommune

Teknisk drift v/virksomhetsleder Sverre Jølstad

Postboks 1405

1602 FREDRIKSTAD

 

19. oktober 2003

 

 

WIESEBANEN.

Jeg viser til ditt brev av 17.10.

 

Din fremstilling er helt feilaktig. Du har bekreftet at kommunen vil utbedre gjerdet/sette opp ny port, samt fremskaffe jord i forbindelse med utbedring av gressbanen.

 

På møte 8.9. med Caluna ble dette bekreftet. Det er helt feilaktig at du skulle vente med å gjøre noe til vi hadde hatt styremøte osv. Vi skulle jo ikke bekoste gjerde og port, derimot ble det avtalt at vi skulle gi Caluna tilbakemelding om at oppdraget og finansieringen formelt var i orden for den del de skulle gjøre.

 

Tvert imot forutsatte jo Caluna at port og gjerde var oppsatt før arbeidene deres startet, slik at ikke banen ble tråkket ned. (kfr vedl. kopi)

Vi er nå grundig lei av å bli holdt for narr. Denne kommunikasjonen med deg har foregått i snart to år, og preges av ørkesløse unnskyldninger og utsettelser.

Når du i ditt brev 17.10. nå bryter ditt klare løfte og sier at du ikke kan utbedre porten og levere jorden i år - og antagelig heller ikke neste år, er begeret fullt.

 

I motsetning til deg - som er lønnet av våre skattepenger - drives en velforening på rent frivillig grunnlag, og man er villig til å påta seg betydelige både direktekostnader og dugnadsarbeid for å få utført oppgaver som i utgangspunktet burde vært et klart kommunalt ansvar.

 

Velstyret er meget oppbragt over den måte Fredrikstad kommune ved sin virksomhetsleder håndterer positive utspill og velvillige forsøk på samarbeid, og ganske spesielt er man oppbragt over din siste tilbakemelding.

 

Det er vanskelig å se annen forklaring enn at det skyldes ren vrangvilje fra virksomhetslederens side.

 

Dersom ikke ny port/utbedret gjerde er oppsatt innen utgangen av måneden vil dette bli rekvirert av oss og bli utført for kommunens regning. Tilsvarende forutsetter vi at det innen samme tidsfrist foreligger en entydig bekreftelse på at nødvendig jord til utbedring av banen vil bli levert når den entreprenør vellet måtte engasjere er klar til å utføre arbeidet, som avtalt på vår befaring. (På grunn av din manglende velvilje vil dette formodentlig nå måtte utsettes til våren, - du vil få beskjed).

 

Gjennom lokalsamfunnsprosjektet oppmuntrer kommunen til konstruktivt og positivt samarbeid mellom beboere, velforeninger og kommunens forskjellige etater. Et av de tre hovedpunktene som har kommet ut av lokalsamfunnsprosjektet som svært problematisk og nødvendig å utbedre, har vært den vanskelige kommunikasjon svært mange har følt ved henvendelser til kommunen. Det har derfor vært en målsetting å bedre denne kommunikasjonen og fjerne mest mulig av den "ørkesløshet" som har vært symptomatisk for håndteringen av henvendelser/tilbakemeldinger til kommunen.

 

Vi vil derfor nå legge den samlede korrespondanse i denne saken med deg frem i lokalsamfunnsgruppen som en illustrasjon på hvor håpløst vanskelig forholdene fortsatt er.

 

Saken vil også bli tatt opp med rådmannen i vårt neste møte i servicerådet hvor jeg også sitter.

 

Det får da være grenser !

 

 

Med hilsen

John L. Jones

Leder, styret Bydalen Vel

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS