Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 18.08.2010 PDF Skriv ut E-post

Sted:            Bryggerihuset

Dato:            18. august 2010

Til stede:       Helene Myrberg, Anette M. Syversen, Marianne Otterstad, Henrik Holmquist og Ole Henrik Leister

Frafall:          Gabriella Grolms

 

1. Ny kommuneplan sentrum

Marianne Aune fra Fredrikstad kommune kontaktet Anette i sommer for å få dokumentert vår påstand i ”Innspill til sentrumsplanen”: ”… ved evt. opphør av Fredrikstad Tennisklubbs virksomhet i Bydalen forutsettes at arealet tilbakeføres Fredrikstad kommune vedelagsfritt.”

 

Oppfølging: Anette bestiller Tinglyst dokument og sender Aune.

Som vi har belyst i ”Innspill til sentrumsplanen”, var også Aune opptatt av at fortetting i sentrum ikke skulle gå på bekostning av oppvekstvilkår.

 

Oppfølging: Anette sjekker opp ”grønn korridor” (fra tennisbanen og opp mot Bingedammen) -planen vi har hørt om tidligere. Mulig at Ulf Morten, Thor eller Jones vet noe om dette. Oversender deretter evt plan/dokumentasjon til Aune.

Tirsdag 24. august arrangerer Fredrikstad kommune folkemøte. Det er foreløpig ingen informasjon på nettet om møtet. I følge Marianne Aune går møtet mer på vyer og planer, og ikke dirkete på reguleringsplaner.

 

Oppfølging: Helene / Henrik prater med Thor Andersen og eventuelt andre for å få med flere på møtet. Vi prøver å møte så mange som mulig på dette møtet.

 

2. Gabriella Grolms trekker seg fra styret

På grunn av stort arbeidspress og mangel på tid, ser Gabriella seg nødt til å trekke seg fra styret. Resterende styre består med de samme vervene og lar sekretærrollen gå på omgang.

 

3. Sommerfest

Helene informerte om status på sommerfesten / jubileumsfesten som arrangeres lørdag 21. august. Hun har vært med på de fleste av møtene. Blant annet kommer Ole Haabeth og skal si noen ord. Helene ordner med Bydalsboka i gave til ham. Grillmesteren, som skal grille et helt lam, skal ha 6.000,- kr. for jobben. Dette må vi ha kvittering på.

I tillegg skal det kjøpes inn et bilde til utlodning for kr. 1.000,-. Her må også kvittering fremlegges. Dette er viktig for regnskapet og for godkjenning hos revisor. Helene informerer om ”kvitteringsplikt” til Thor Andersen.

Oppfølging: Ole Henrik sender ut ny SMS for å sikre at folk er på plass til Ole Haabeth taler kl. 17. Helen sjekker dette med Thor og bekrefter i løpet av kvelden.

Viktig informasjon ang. grillfesten i morgen. Grillene er varme fra 16.30. Ole Haabeth har offisiell åpning kl. 17.00. Overraskelse for barna ca. kl. 17.30.”

 

4. Logo

Helen har pratet med Hege Liseth i forbindelse med ny logo til Bydalen vel. Helen hadde med referat fra møtet og kom med forslag på hva som er karakteristisk med Bydalen. Hege Liseth har bekreftet at hun kan gjøre dette, men har ikke gitt noen dato for når dette kan være klart.

 

Oppfølging:Helen følger opp videre.

 

5. Trafikk v/Henrik Holmqvist

Kommunen har fått på plass sjikanen ved Ulf Morten i Sportsveien igjen, etter at gravearbeidet er ferdig. Det er vel og bra. Problemet er de ungdommene som ser på sjikanene som utfordringer og prøver å holde høyest mulig fart gjennom.

Henrik har foreslått for kommunen at det bør være en repetisjon av 30-fartsskiltet. Philip Bain fra Tygg Trafikk i Østfold var med på en befaring sammen med Henrik og Oddbjørn Eng fra kommunen. Litt usikkert hva som kom ut av befaringen med Trygg Trafikk, men det er mulig at vi kan få til en sjikane i Sissis vei.

Henrik jobber videre med bom / stenging ved Bydalen Allé 9/10, og med trafikksikringstiltakene generelt.

 

6. SMS og e-postlister

Ole Henrik oppdaterer lista på nett over de som mottar SMS. Lista over registrerte brukere ble gjennomgått og noen navn ble strøket, da de har flyttet fra Bydalen. Ole Henrik sender ut en SMS om at man kan melde seg av nyhetsmeldinger på SMS på våre websider.

 

7. Registrering i Frivillighetsregisteret

Søknaden som ble sendt inn av Ole Henrik tidligere i sommer ble ikke godkjent pga. manglende personopplysninger på de som sitter i styret. Hele styret har nå signert en bekreftelse på at vi ønsker å melde inn Bydalen vel i Frivillighetsregisteret.

Ole Henrik prøver å sende inn søknaden på nytt.

 

8. Vellenes Fellesorganisasjon

Helen har fått brev i posten fra ”Vellenes Fellesorganisasjon”. De hjelper blant annet til med momsrefusjon. Det finnes mer info på www.velnett.no

 

Oppfølging: Hele styret gjør seg kjent med informasjonen på denne nettsiden, slik at vi kan ta stilling til om dette er noe vi ønsker å melde Bydalen vel inn i.

 

9. Bjørketrærne i Bydalen

Marianne (Otterstad) har forfattet et brev til kommunen om trærnes tilstand i Bydalen. Hun sender ut brevet på mail til alle i styret, slik at vi kan lese igjennom før det sendes.

Bra initiativ!

 

10. Bryggerifjellet

Anette informerte kort om prosjektet på Bryggerifjellet. Byggetrinn 1 får innkjøring på toppen av Kringsjå. Spørsmålet er hva som skjer med byggetrinn 2. Vil de åpne opp Hassingbakken slik at trafikken går gjennom Bydalen? Dette bør vi sette oss inn.

 

Oppfølging: Kanskje Jones kjenner noe til prosessen i slike saker? Anette / Henrik sjekker med han.

 

11. Neste møte

Neste møte blir 13. oktober kl. 20.15 i Bryggeriet. Ole Henrik tar med kjeks og drikke.

 

Oversikt over styremøter 2010 / 2011:

 

DATO

TEMA

REFERENT

TA MED DRIKKE / KJEKS

2. juni 2010

 

Helene

Anette

18. augt 2010

 

Ole-Henrik

Helene

13. okt 2010

 

Gabriela

Ole-Henrik

24. nov 2010

 

Marianne

Gabriela

? jan. 2011

Skøytedag planlegging

Skøytekomitè

 

9. feb 2011

Planlegge Årsmøte

Anette

Marianne

2. mar 2011

Gjennomgang før årsmøte

Helene

Anette

 

 

Fredrikstad, 30.08.2010
Referent: Ole Henrik Leister

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS