Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Fredrikstad kommune PDF Skriv ut E-post

Fredrikstad kommune

Teknisk Drift

Postboks 1405

1602 Fredrikstad

 

18.5. 2003 att: Sverre Gjølstad

 

WIESEBANEN

Vi viser til tidligere korrespondanse, befaringer m.m., senest Deres brev 8.5.03.

 

Deres oppfatning om at banens dårlige tilstand skyldes at banen var islagt i vinter er helt feilaktig.

 

Dersom virksomhetslederen hadde tatt seg tid til å være innom banen i vinter ville han ha observert at da TD måket før islegging i vinter laget man kun en liten runding på østre side av banen på ca halve størrelsen av tidligere års isflate. (Siden så vi jo for øvrig ikke så mye til TD i måke-sammenheng…).

 

Det området som var islagt har ingen sammenheng med de slitte flatene. Slitasjen skyldes som tidligere påpekt en rekke ganger at banen generelt er helt nedslitt, (foto C og F), og spesielt at banen blir benyttet som gangvei som har laget et nedsenket tråkk diagonalt over banen. (Se foto D, C og F)

 

Bortsett fra dette, er de ødelagte områdene konkret der hvor TD hadde sine brakker og hvor vi gjentatte ganger har påpekt at det er oppsiktsvekkende at ikke kommunen setter skikkelig i stand etter seg. (Foto A, B og E)

 

På disse områdene var det jo ikke is i vinter…

 

Når det gjelder vår fotos vedlagt brev 8.5. var disse tatt i begynnelsen av april. Vedlagte bilder er tatt i dag.

Vi forstår ikke helt hvorfor det ved en hver henvendelse til TD tilsynelatende blir nedlagt en masse energi på bortforklaringer. Det synes jo mer fornuftig at man i stedet brukte energien på å konsentrere seg om å finne ut hvordan man kan sette banen i stand.

 

UTBEDRING

Vellet har pga. tidligere signaler om at TD ikke har hatt mulighet til å bidra med noe som helst innhentet priser fra forskjellige private entreprenører.

Vi er naturligvis takknemmelige for at TD nå finner å kunne tilby tilkjøring av jord, gressfrø, lån av redskaper m.m. og melder herved som utbedt tilbake om vår interesse.

 

Utbedringen kan nå av praktiske årsaker først starte på høsten, både pga bruken av banen/avstenging, og fordi vi jo er avhengig av å finne ut hvordan vi skal få dekket resten av kostnaden utover det som er mulig å gjøre som dugnadsarbeid.

Det er blant annet søkt om diverse stønadsmidler, og det vil antagelig komme noe fra lokalsamfunnsprosjektet.

 

Vi forutsetter at det holdes en kommunikasjon om dette slik at det blir mulig å koordinere en fornuftig fremdrift.

 

GJERDE/PORT

Vi er takknemmelige for at gjerde og port vil bli utbedret så snart som mulig og ber om at vellet får nøkkel til lås slik at porten kan åpnes i påkommende, f.eks. velfesten, vintersesongen osv.

Det ville vel også være fornuftig å sette opp et skilt ved hjørnet gangveien / tennisbanene i syd/vest om at det ikke er tillatt å gå over banen og at den er stengt i motsatt ende ?

 

GENERELT

ber vi også om at vellet kontaktes i god tid før det utføres tiltak slik at det er mulig å fremkomme med kommentarer og forhåpentligvis unngå slike problemer som med veisperringene i Sportsveien f.eks.

 

 

Med vennlig hilsen

 

Bydalens Vel

 

John L. Jones

Leder

Bydalen allé 10

1604 Fredrikstad

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS