Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra ekstra styremøte 25.01.2011 PDF Skriv ut E-post

Sted:            Bryggerihuset

Dato:           25. januar 2011

Til stede:      Helene Myrberg, Anette M. Syversen, Ole Henrik Leister, Marianne Otterstad, John Jones

Frafall:          Henrik H. Holmqvist

 

Anette skal i Lokalsamfunnsutvalgsmøte (LSU) torsdag 27/1, og derfor ble vi enige om å ha et ekstra styremøte for å diskutere trær og evt formulere en søknad til LSU om støtte til planting av nye trær.

Dessuten er frist for innspill til Kommunedelplan sentrum 4. februar.
Alle i styret fikk link til sentrumsplanen (mail den 24. januar).

http://www.fredrikstad.kommune.no/no/GlobalMenu/Politikk/Planerdelplaner/Delplaner-og-temaplaner/Miljo--og-samfunnsutvikling/Arbeidet-med-kommunedelplan-for-Fredrikstad-byomrade

På dette ekstra styremøtet skal evt innspill formuleres.

Vi fikk også tid til et par andre saker.

1. Trær
Sak 9 fra 13/10-19: Bjørketrærne i Bydalen samt søknader om andre midler til lokalsamfunnsutvalget (LSU)

 

Fra: Solbakken Tore
Sendt: 25. januar 2011 09:50
Til: Otterstad Marianne
Kopi: Fredriksen Helge
Emne: SV: Viktig informasjon om Bydalen og felling av trær


Hei Marianne
Har snakket med Vei avdelingen, Fredrikstad kommune feller de trærne vi mener bør ned i forhold til tilstand og sikkerhet. Replanting kommer på plass når Vei har mulighet for dette.
Når det gjelder Bydalen vel og ønske om å søke midler til trær må dette være en sak mellom Bydalen og de som har mulighet til å gi midler.
Fredrikstad kommune må forholde seg til hva som er riktig å utføre ut fra de forutsetninger vi kjenner, og som nå ligger til grunn i denne saken.


Mvh
Tore Solbakken

 

Ut fra svaret fra kommunen, tolker vi det at kommunen vil være seg sitt ansvar bevisst og vil replante etter fjerning av syke / gamle trær.
Vi vil imidlertid tilby oss å benytte ca 10.0000 kr av oppsparte midler for å hjelpe til å sette i gang plante-prosessen.

Marianne svarer på mailen fra kommunen.

Ansvarlig: Marianne


Vedr. søknad til LSU, formulerer Anette en generell søknad på kr 50.000 til forskjønning av Bydalen som innebærer evt blomster i krukker på sjikanene, mulig noen nye trær, nytt Campingbord på Wiesebanen etc.

Ansvarlig: Anette

Vedr de to søknadene som ble blankt avslått i LSU før jul; Støtte til jubileumsfesten og lille-julaften arrangement / juletrefest, vil disse bli presentert igjen. Dette er berettighet etter å ha lest veileder ”Lokalsamfunnsmodellen i Fredrikstad kommune”, kapittel 7.2: Midlene skal primært brukes til tiltak:
Punkt 2: ”sosiale og kulturelle formål formål anbefales prioritert fremfor fysiske tiltak”
Punkt 4 ”de skal utløse dugnadsinnsats og spleiselag
Og
Punkt 5 ”ha en positiv effekt på nærmiljøet og øke beboernes trivsel og livskvalitet.

2. Kommunedelplan sentrum
Etter å ha lest planen, og sett på Arealplanen, er vi spesielt fornøyd med at Wiese-banen inkludert tennisbanene nå er markert grønn – dvs friområde.

Vi er nevnt i kapittel 8 GRØNNSTRUKTUR
s37 Sårbart område:
”-Viktig forbindelse fra jernbanestasjonen/Cicignon/ til Bingedammen/Lisleby.
Wiesebanen (tennis). Bydalen allè rolig gate med bjørkeallè.”

Ref. flotte formuleringer i planen:
s 18: ”Mulighet for fysisk aktivitet og rekreasjon, gjennom gode grøntarealer og god tilrettelegging for myke trafikanter
s24: ”I nærmiljøet skal det finnes arealer hvor barn kan utfolde seg og skape sitt eget lekemiljø”:. Lenger ned på siden .”Plass til grønne lunger for lek og rekreasjon”
s35: ”For å ivareta og styrke byens attraktivitet, er det viktig å hegne om de grønne arealene i byene..
92: Ӂ legge til rette for fysisk aktivitet er definert som et overordnet byutviklingsgrep

Vi kommer ikke med innspill til planen bortsett fra å melde tilbake at vi er spesielt fornøyd med prioriteringen ”Mulighet for fysisk aktivitet og rekreasjon, gjennom gode grøntarealer og god tilrettelegging for myke trafikanter.

Ansvarlig: Anette

 

3.    Bryggerifjellet
Sak 10. fra 13/10-10 Bryggerifjellet

 

From: John L. Jones [mailto: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ]
Sent: 23. januar 2011 15:48
To: Syversen, Anette Marie; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
Cc: Torill og Thor Tangen Andersen
Subject: Re: Åpent møte ons 12/1 kl19-21 Speilet. Kommunedelplan

 

Jeg hadde ingen mulighet til å rekke møtet. Var noen av dere der ?

I alle fall hadde jeg møte med arkitekt Aune i P&M som steller med kommune-delplanen.

Hun kan bekrefte at mitt tidligere innsendte forslag om å regulere hele området, dvs både “vår” del av wiesebanen og også alle tennisbanene mm. til lek/idrett/friområde er tatt til følge ved at hele området i kommune delplanen nå er vist som friområde. Dvs nix boligbygging :-)

Når det gjelder bryggerifjellet er det ennå ikke foretatt noen omregulering. De arbeidene som nå pågår har man akseptert at lå innunder de eksisterende reguleringsbestemmelsene. (dvs de fire øverste blokkene.)
For resten av området må det utarbeides en ny reguleringsplan som Per Andre Hansen er i gang med. Første utkast ble sendt tilbake fordi det var for uklart.
Så langt ser det ut som de kommer til å ta all innkjøring fra oversiden og ha grøntområde/lek der parkeringsplassen er i dag.

 

John sender brev til kommunen og ber dem holde Bydalen vel løpende informert vedr.
-Bryggerifjellet
-Block Watne-prosjektet

Ansvarlig: John


4.    Skøytedag
Skøytekomitè ved Rolf Petter Næss foreslår dag. Styret er behjelpelige med planlegging og organisering. Forslag fra John om at det skal settes av midler til måking av banen. Tas opp på Årsmøtet.

Inntekt fra evt skøytedag kan også gå til dette formål.

 

 

Referent: Anette M Syversen

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS