Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 11.09.2018 PDF Skriv ut E-post

Styremøte i Bydalen vel 11.09.2018 hos Petter Hohmann

 

Medlemmer: Tilstede:
Petter Hohmann Ja
Egil Sekkelsten Ja
Karianne Fog Ja
Tom Øystein Jonassen Ja
Maria Brevik Ja
Hanne Utne Ja

 

1. Trygghetsvandring
Trygghetsvandring i Bydalen bør gjennomføres i løpet av høsten. Forslag til dato: Onsdag 31. oktober kl. 19 med oppmøte ved lekeplassen. Ønsker tilbakemelding fra styret på denne datoen, evt. med forslag om annen dato om denne ikke passer. Når dato er bestemt, sendes invitasjon til alle medlemmer om å være med – Hanne holder kontakt med Ole Henrik Leister om SMS-utsendelse og info på nettside og facebook.
 
2. Temakveld på bryggeriet
Forslag til dato – Egil undersøker når det er ledig på Gjærhuset.
Program: Vi ble enige om en mailutveksling om mulig program. Ting som ble nevnt: quiz (Bydalen har to habile quiz-mastre i Gøran Karlsen og Håvard Kristoffersen), bryggeriets historie ved Jan Kiønig, lokalhistorie ved f.eks. Svein Skahjem, Cicignon salongorkester…
 
3. Kjøpe bord og skjøteledning til grillfestkomiteen (hvor skal det lagres?)
Vi fikk tilbakemelding fra grillfestkomiteen om at de var fornøyde med de nyinnkjøpte grillene. De ønsker å kjøpe bord og skjøteledninger som kan brukes til bl.a. grillfesten. Karianne tar kontakt med komiteen ved Liv Inger Mathisen. Styret fastsatte en ramme på 3000,-. Grillene står lagret på Bryggeriet. Det ble diskutert om velet skal betale en liten årlig leie for å kunne disponere noe lagringsplass her.
 
4. Oppdatering om utbygging på Wiesebanen
Petter orienterte kort. Ikke noe nytt i saken
 
5. Oppdatering om utbygging i Mørkedalen
Petter følger med på sakslista til planutvalget i begge disse sakene -  ikke vært noe på sakslista ennå. Høringsuttalelse er spilt inn.
 
6. Oppdatering økonomi
Maria sender en orientering om velets økonomi pr. e-post til styremedlemmene. Maria leverer fjorårets regnskap til Lisbeth Lindal for revisjon. Etter møtet har Petter fått oppdatering fra Maria: Velet har kr 53683,97 på konto. I tillegg har Petter purret LSUet, slik at vi straks får inn kr 8166,- i støtte for blomsterkasser, etc.  
 
7. Eventuelt
Kommunen anser lekeplassen som sin eiendom, og tar dermed ansvaret for den, bl.a. forsikring og sikkerhetskontroll. Det ble diskutert om det er behov for å bytte ut lekebilen som står der. Det er trolig at vi kan søke lokalsamfunnsutvalget om penger til dette – Maria sjekker. Det bør sjekkes hvordan kommunen stiller seg til at velet kjøper leker til lekeplassen når det er kommunens som har ansvar for plassen. Kontaktperson i kommunen er Magdalena Chlosta ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen ).
 
Det ble diskutert om medlemskap i velet kun gjelder husstander, eller om også foreninger kan være medlem. Dette ble aktualisert via styret i Tennisklubben. Vi åpner for at Tennisklubben kan være medlem i velet, de har dog ikke stemmerett. Egil tar kontakt med Tennisklubbens leder om dette.
 
Thor Andersen spilte inn før møtet at styret bør undersøke om det er planer for utbedring av støyskjerming fra Fredrikstadbrua mot Bydalen i forbindelse med rehabiliteringsarbeidene på brua. Hanne har hatt kontakt med Vegvesenet om området under brua, og har rettet spørsmålet til saksbehandler her – avventer svar. Aktuelle personer å ta kontakt med i Fredrikstad kommune ang. dette kan være Christine Rosenvinge som jobber med miljørettet helsevern eller kommuneoverlege Sofie Lund Danielsen.
 
Det er for mye trafikk gjennom Bydalen, og behov for en trafikktelling.  Petter følger opp denne saken.
 
19/9-18 Hanne
 
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS