Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Årsberetning til årsmøtet 2007 PDF Skriv ut E-post

Til Årsmøtet 27. mars 08 i Gjærhuset 

 

Styret

Styret har i 2006/07 hatt følgende sammensetning:

  •  
  • Marte Frestad                           leder
  • Gøran Karlsen                          nestleder
  • Trine Kristoffersen                     sekretær
  • Ulf Morten Davidsen                  kasserer
  • Synnøve Helsten                       styremedlem
  • Espen Evensen/John Jones       trafikk-og utbyggingskomité

Det har vært avholdt 5 styremøter.

 

Medlemstall

Velforeningen hadde 95betalende husstander pr 31.12. 2007, dette er en pen økning på 11 fra utgangen av 2006. Flere er hjertelige velkommen!

 

Kontingenten på kr 150,- pr husstand har vært uendret.

 

TRADISJONELLE ARRANGEMENTER:

 

- Grillfesten 

Et vellykket arrangement ble avholdt lørdag 25.august i strålende vær med ca.40 oppmøtte, både små og store i lystig lag.

 

- Lillejulaften

Ble feiret på tradisjonelt vis med nisseorkester og juletre.

 

- Juletrefest

Ble avholdt 3. januar, som vanlig på Gjærhuset.Det ble pølser og brus, Morten Skogmus var på besøk, og nissen dukket opp med godterier til slutt.

 

- Vårdugnad

Etter litt labert oppmøte på dugnaden 28.april, ble lørdag 12.mai også satt av til dugnad. Fortau, Wiesebanen og områdene rundt i nabolaget ble fint ryddet.

 

- Skøytedagen ?

Årets vinter har ikke skjenket oss så mye snø og is, derfor satser vi på varm buljong og kaldt skøytevær neste sesong!

 

- Komitehøstfest på Bryggeriet

Det ble avholdt høstfest på Bryggeriet for alle komiteene og dets medlemmer 20.november.  Formålet var informativ utveksling komiteene imellom. Rundt 10 fremmøtte fikk en hyggelig aften sammen.

 

 

Trafikkforholdene

Trafikk- og utbyggingskomiteen har i år også jobbet tett med styret. Det har vært avholdt en rekke møter og utøvd et betydelig engasjement over for TD og andre kommunale etater.

Hoved-problemene har vært:

 

Gjennomkjøringstrafikk:

Dette har vært et årelangt problem i seg selv og forsterkes ytterligere ved de forestående bryggeri-planene. Styret har fortsatt sin argumentasjon overfor kommunale myndigheter og det er håp om at det kommende år endelig vil kunne skje noe.

 

Vår primære posisjon har nå vært å benytte sunn fornuft sammen med kommunens egne kriterier for gatetun og anlegge gatetun når tverrgatene skal rehabilteres.

 

Utbygging

Bryggeriprosjektet

Dette dreier seg om ca 150 leiligheter hvorav opprinnelig fordelt med 45 leiligheter med inn/utkjøring via Sportsveien/Bryggeribakken og 45 via Bydalsveien/Bydalen Allé.

Dette prosjektet er pr. i dag stanset grunnet økte byggekostnader. Omprosjektering går nå sin gang, og mye avhenger av om det nye prosjektet krever en omregulering

 

Varsel om omregulering av tennisbanen:

Fredrikstad Tennisklubb ønsker i samarbeid med FOBBL  å bygge boliger på Wiesebanen hvor overskuddet av salget går til å bygge ny tennishall et annet sted i byen. Utbyggingsprosjektet er avhengig av omregulering av området.

 

Block Watne / barnehage prosjektet

Her planlegges 22 nye boliger i skråningen rett overfor bryggeriet (nord for parkering og lagerutsalg) samt en barnehage som vil generere ca. 350 bilbevegelser. Reguleringsendring ligger pr. i dag inne til behandling.

 

Lokalsamfunnsprosjektet/Cicignon

Det har vært liten kontakt med lokalsamfunnsutvalget som i denne perioden ikke har vært særlig aktive. Dette henger sammen med Lokalsamfunnsutvalgenes uklare posisjon og praktiske verdi i forhold til kommunen.

 

www.bydalen.no

Vellet er som kjent på nettet. Her finner du nyheter og saker relatert til velforeningens virksomhet og ikke minst viktig: her blir referater fra alle styremøter samt den viktigste korrespondansen med kommunen og andre lagt ut tilgjengelig for alle medlemmene.

Web interesserte/kompetente bes melde seg til innsats!!!

 

Lekeplass-komiteen

På grunn av hærverk og slitasje har enkelte av apparatene måtte monteres ned i løpet av året. Styret har søkt ulike instanser om midler til å erstatte disse, men fått avslag. Nye forsøk på å hente midler gjøres når våren nærmer seg.

 

 

Bydalen 06.03.2008

 

Marte Frestad

STYRELEDER

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS