Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Referat fra styremøte 11.08.2020 PDF Skriv ut E-post

Referat fra styremøte i Bydalen vel 11. august 2020 kl 17:30 - 19:20

 

Navn: Tilstede:
Egil Sekkelsten Ja
Pernille Meum Ja
Tom Øystein Jonassen Ja (referent)
Loyd Nilsen Ja
Maria Brevik Ja
Tom Eirik Bartholdsen Nei
Thorvald Munch-Møller Ja

 

Saker:
1. Egil Sekkelsten ønsket velkommen 
 
2. Siden sist
a. Ny benk Bydalen allé/Sissis vei. 
Gammel benk er fjernet, og ny benk er på plass og ser nydelig ut.
b. Status tilskudd fra kommunen. 
Omsøkte tilskudd er mottatt.
c. Parsellhager. 
Følgende er på velforeningens Facebook side: Fredrikstad kommune kartlegger nå om det er interesse for parsellhager. Oppfordrer alle som ønsker seg parsellhage i nærmiljøet sitt om å ta kontakt med lokalsamfunnsutvalget i løpet av sommeren. Se https://www.fredrikstad.kommune.no/aktuelt/drommer-du-om-din-egen-parsellhage/
d. Gatelys. 
Armaturene er skiftet i store deler av Bydalen. Gangveien langs Wiesebanen er fremdeles mørk. Dette er meldt til kommunen. Det er ikke lys i St. Croix gate (meldt etter trygghetsvandringen 29. oktober 2019). Fotballsletta på Wiesebanen er mørk.
e. Trafikk 
Loyd kommer med forslag til skilt ved innkjøring til og utkjøring fra Bydalen.
 
3. Grillfesten blir avlyst i 2020. 
 
4. Maria orienterer om: 
a. regnskapet 2019. 
balanse 31.12.2019: ca 70 000
Revideres av revisor Lisbeth Lindahl
b. status per i dag, saldo på konto og innbetaling av kontingent. 
balanse ca 70 000. 43 har betalt kontingent etter utdelig av påminnelse i sommer. En vittigper foreslo at det settes ”Kun for medlemmer”-skilt på den nye benken i Bydalen allé/Sissis vei for å gjøre medlemskap i velforeningen mer attraktivt. Tom Øystein kommer med forslag til skilt.
 
5. Postkasser: 
a. Samlepunkter. Har Posten hjemmel for dette? 
At Posten har anledning til å kreve samlestativ i tettbygde strøk er slått fast av Sivilombudsmannen. Posten har hjemmel i postloven §19 til å be om å flytte postkasser til egnet sted, som en forutsetning for å motta post i postkassen. I postforskriften (https://lovdata.no/dokument/LTI/forskrift/2015-09-18-1063) § 11 finnes informasjon om plassering av utleveringspostkasse
b. Sende klage? 
På hjemmesiden til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet https://www.nkom.no/post/informasjon-om-post-for-forbrukere er det informasjon om klagemuligheter. Klager må begrunnes individuelt, og vil ikke bli formidlet av velforeningen.
c. Type postkasser. 
Velforeningen foreslår Villa Formfin. Veiledende pris er kr 1041,- og vi får den for kr 850,- ved å be om «tilbud til Bydalen vel» hos CERTEGO (gamle Låsgruppen AS), Stabburveien 16, 1617 Fredrikstad.
 
6. Planer utover. 
Det forligger flere planer for sosiale/kulturelle arrangementer. Vi avventer utviklingen i smittesituasjonen.
 
7. Evt. 
a. Loyd tar kontakt med en nabo i Sportsveien for å høre om han har materialer til restaurering av oppslagstavlene ved lekeplassen.
b. Beboer har etterlyst blå bil i sandkassa på lekeplassen. Det antas at den er (midlertidig?) fjernet i forbindelse med kommunalt vedlikehold av plassen. Hvis den ikke dukker opp igjen, vil den bli etterlyst.
c. Maria og Pernille utreder nye blomsterpotter/blomsterkasser. Første potte i Sportsveien er sprukket. Kommunen har godkjent plassering av nye blomsterkasser.
d. Det er fremdeles plass til flere på velforeningens avtale med GET.
 
8. Neste styremøte
Torsdag 8. oktober i Bryggeriet kl 18:30.
 
 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS