Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Forslag til vedtektsendring PDF Skriv ut E-post

Bydalens Vel Stiftet 10. desember 1985

 

Styret i Bydalens Vel ble på årsmøtet 15.03. i fjor bedt om å fremme forslag om presiseringer eller endringer av to paragrafer i velforeningens vedtekter (vedlagt).

Styrets har behandlet disse to spørsmålene, og fremmer følgende endringsforslag til behandling på årsmøtet den 18. april:

 

§ 2. Medlemskap

Medlemmet Marianne Berrum fremmet forslag om en utvidelse av grensene for området, slik at beboere i Lahellemoeveien (fra Bydalsveien til Albert Torps vei), og beboere i Albert Torps vei får være med i Bydalens Vel. Saken vakte stort engasjement på forrige årsmøte, og styret ble bedt om å fremme et forslag om ev. endring av grensene for neste årsmøte.

 

Styret har diskutert saken, og legger fram et forslag hvor det geografiske virkeområdet utvides noe. Styret har lagt vekt på at medlemmene skal føle en naturlig identitet til Bydalen. Grensene fremgår av vedlagte kart, og alle som bor innenfor grensen kan etter styrets forslag bli medlemmer i velforeningen. Styret foreslår også å endre ordlyden i § 2, slik at dette henger sammen med forslaget om endringer i § 6.

 

Dette er styrets forslag til nytt punkt 2:

 

”Enhver boenhet 1) innen foreningens område, og som betaler den fastsatte kontingent er medlem. Det geografiske virkeområdet fremgår av vedlagte kart, som utgjør en del av vedtektene. Andre med tilknytning til Bydalen og interesse for Bydalens Vel kan opptas som medlem. Disse har møterett på velforeningens arrangementer, men ikke stemmerett. Støttemedlemmer betaler halv kontingent.

 

Medlemmer som gjennom en årrekke har vist særlig stor innsats og interesse for stedet og velarbeidet, kan gis æresmedlemskap av årsmøtet etter innstilling fra styret.”

 

1)      boenhet erstatter husstand

 

§ 6.

Punktet omhandler spørsmålet om medlemskap i Bydalens Vel. Medlemmet Espen Evensen fremmet forslag om at styret skulle vurdere spørsmålet om en presisering av hvem som kan være medlem? Er det en husstand, en enkeltperson, eller en boenhet, og hvor mange stemmer kan en enhet utgjøre.

 

Styret mener klart at intensjonen ved §6 helt klart er en stemme pr. betalende medlem, men at dette er for dårlig presisert i § ordlyd.

 

Styret fremmer følgende endringsforslag til § 6 i vedtektene:

 

”Foreningens øverste myndighet er årsmøtet. Ordinært årsmøte holdes i mars måned. Tid og sted bestemmes av styret og bekjentgjøres med minst 14 dagers varsel. Innkallingen skal angi de saker som skal behandles på årsmøtet.

 

 

Årsmøtet behandler:

 

  • Årsmelding
  • Regnskap
  • Innkomne forslag
  • Valg i henhold til paragraf 4

 

Forslag som ønsker behandlet på årsmøtet må fremsettes skriftlig til styret innen 15. februar. Årsmøtets beslutninger fattes med alminnelig flertall blant de fremmøte som er stemmeberettigede. Hver boenhet har maksimalt en stemme på årsmøtet, og 1) stemmeberettigede er alle som møter på årsmøtet med gyldig medlemskap. Lovendringer krever 2/3 flertall. Det velges dirigent til å lede årsmøtet. Årsmøtets beslutninger protokolleres og sendes samtlige medlemmer.

 

Ekstraordinært årsmøte kan avholdes når styret finner det påkrevd eller når minst ¼ av medlemmene kommer med skriftlig krav om det.”

 

1)      Ny presiserende setning

 

Endringsforslagene krever, som det står i §6 2/3 flertall, og endringsforslagene er med dette fremmet for årsmøtet den 18. april 2002.

 

 

Fredrikstad 6. mars 2002

 

 

Styret i Bydalens Vel

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS