Bydalen vel 35 år: 1985 - 2020 | Kontakt: bydalenvel@gmail.com
Hva sier partiene og politikerne om fremtiden i Bydalen? PDF Skriv ut E-post

Bydalen Vel har stilt partiene og politikerne spørsmål om boligutvikling/fortetting og trafikk som har betydning for Bydalen. Bakgrunnen er først og fremst at velforeningens argumenter ikke har vært hensyntatt i den inneværende valgperioden og at områdene i Bydalen fortsatt er under utbyggingspress.

 

Vi har gitt de ti øverste kandidatene på hver liste anledning til å svare på spørsmålene våre. Bare 16 blant disse 120 som ber om velgernes tillit har valgt å benytte denne anledningen. Kanskje er mangel på svar et svar klart nok? Og så kan vi bare undres over at bare 5 av 12 listetopper benyttet seg av denne muligheten til å gjøre rede for hvordan listen deres stiller seg til fortetting og trafikkøkning i boligområder i bykjernen.

De listene som ikke har svart på spørsmålene våre er Fremskrittspartiet, Kristelig samlingsparti, Bymiljølista, Kystpartiet, Rød valgallianse og Kristelig folkeparti.

 

Arbeiderpartiet svarte innen fristen, men svaret ikke kom riktig frem til oss av årsaker som partiet ikke kan lastes for. Partiets svar er derfor gjengitt nedenfor, og kommer i tillegg til de andre svarene som ligger på en egen lenke. En egen løpeseddel med Arbeiderpartiets svar ble distribuert i Bydalen 8. september

 

Hvis utviklingen i og omkring Bydalen er noe som kan være av avgjørende betydning for ditt valg 9. og 10. september bør du lese videre. Husk at:

  • det ikke lenger anledning til å stryke kandidater som tidligere
  • det er fortsatt mulighet for å gi tilleggstemme til enkeltkandidater
  • det er også mulig å føre opp enkeltkandidater fra én liste på en annen liste (slengere)

Listetoppenes svar på våre spørsmål står i grell kontrast til den praksis Bydalen Vel har erfart i innværende periode. Da vedtok kommunestyret reguleringsplanen for Bryggeriet vedtatt énstemmig….

 

Alle listetoppene har fått anledning til å svare utfyllende på problemstillingene vi tar opp. Vi har spurt hvordan interessene og hensynet til eksisterende boligområder i bykjernen, om hvordan livskvaliteten der skal opprettholdes når disse områdene kommer under utbyggingspress. Her er svarene vi fikk.

 

Godt valg.

 

Styret i Bydalen Vel

 



Arbeiderpartiets svar:

Vi har spurt hvordan interessene og hensynet til eksisterende boligområder i bykjernen, om hvordan livskvaliteten der skal opprettholdes når disse områdene kommer under utbyggingspress. Her er Arbeiderpartiets svar:

 

Vår fraksjon i Planutvalget har nettopp signalisert motstand mot å bygge ned tennisbanene med boliger. Vi mener man må ha åpne rom i en by. Vi har nettopp gitt tilsvarende signaler langs elva.

 

Vi ønsker å konsentrere boligbyggingen nær eksisterende infrastruktur som veier, bussruter, skoler etc. Vi må forsøke å skjerme lokalmiljøene så godt vi kan mot gjennomgangstrafikk. Det er jo ganske nylig gjort noe med parkeringsforholdene hos dere for å unngå mye fremmedparkering fra blant annet sykehus og jernbane.

 

1) Vil du akseptere regulering til boligformål av grønt- og friarealer i bykjernen i valgperioden 2007-2011?

 

1

Kari Agerup

Nei

2

Jon-Ivar Nygård

Nei

4

Krishna M. Chudasama

Nei

5

Bjørge Johansen

Nei

6

Wenja E. Ringen

Nei

7

Atle Ottesen

Nei

8

Eileen Dvergsdal

Nei

9

Robert René Hansen

Nei

10

Torill Marie Huth

Nei

 

 

2) Er det forsvarlig med ytterligere, trafikkøkende fortetting i bykjernen før eksisterende trafikkproblemer med hastighet og gjennomkjøring i boligområdene er løst?

 

Ingen klare Ja/nei svar. Svarene må tolkes ut fra partiets generelle svar.

 

Grasrotandelen

Gi din støtte til BYDALEN VEL gjennom Grasrotandelen! 

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i BYDALEN VEL. 
Du kan enkelt gjøre dette ved å sende en SMS: 
GRASROTANDELEN 995611902 TIL 60000
Scan koden med din mobil for å enkelt sende SMS.
Bydalen vel grasrotandelen SMS